Tijd voor een uitgebreid ontbijt

Haal het beste uit je dag en begin met een gezond en uitgebreid ontbijt. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte granola of bananenbrood. Met onze tips en recepten helpen we je de dag goed te starten.

1. Sla het niet over

Het wordt wel de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd, maar het is ook de maaltijd die het meest wordt geskipt. En dat is zonde! Want een goed ontbijt geeft je de energie om de dag productief te beginnen en bovendien voorkomt het dat je voor de lunch ongezond gaat snacken.

 

2. Neem de tijd

Altijd haast ’s morgens? Thuiswerken heeft zo z’n voordelen: we hoeven de file niet meer in en de trein niet meer te halen. Als je de tijd die je normaal onderweg was, nu gebruikt om rustig te ontbijten, begin je je werkdag nog veel energieker. Die laptop houdt het nog wel een halfuurtje vol zonder jou.

3. Let op suiker en vet

Een uitgebreid ontbijt is helaas niet altijd een heel gezond ontbijt. Een croissantje met jam is om te smullen, maar niet voor elke dag. En aan de muesli en cruesli die je in de winkel koopt, is vaak ook ongezond veel suiker toegevoegd. Heb je al eens je eigen granola gemaakt? Dat is een gezond alternatief. Je weet precies wat er in zit en je kunt het recept helemaal afstemmen op je eigen smaak. Probeer onze Granola met cranberries en rozijnen of onze Granola met pecannoten en kaneel maar eens!

Bij granola hoort natuurlijk ook een bakje romige yoghurt. Heb je een stoomoven? Dan kun je voor bij je eigen granola óók je eigen yoghurt maken!

4. Verwen jezelf zo nu en dan

Zeiden we net iets over een croissantje met jam? Op zijn tijd is dat natuurlijk heerlijk! En heb je nog een paar rijpe bananen liggen waar je wat mee wilt doen? Maak er dan eens een heerlijk Bananenbroodje van. Of verwerk ze in een Smoothiebowl, als je een blender hebt. Dat zijn van die traktaties waar je eigenlijk helemaal niet schuldig over hoeft te voelen.

 

5. Bereid je favoriete koffie

De een wordt het liefst wakker met een krachtig shotje espresso, de ander kan niet genoeg warme melk aan zijn of haar ontbijtkoffie toevoegen. Op je koffiemachine van Miele kun je precies instellen wat jouw koffievoorkeuren zijn. Met jouw persoonlijke kop koffie begin je je dag pas echt lekker. Lees hier hoe je de perfecte kop koffie zet. En wist je dat bij ons ook koffiebonen van de beste kwaliteit kunt bestellen?