Appel-havermout muffins

Appel-havermout muffins

FruitOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 250 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 el gesmolten boter
  • 480 ml melk
  • 1 ei
  • 35 gram honing
  • 1 tl kaneel
  • 40 gram rozijnen of krenten
  • 2 appels (goudreinet of Granny Smith) in kleine blokjes van 5 mm
  • optie: appelstroop

Benodigdheden

  • Garde
  • Kom
  • muffinvorm/espresso kopje
  • Snijplank
  • Oven

Stap 1:
Meng de havermout, bakpoeder, kaneel en zout met elkaar.

Stap 2:
Meng de melk met het losgeklopte ei, de gesmolten boter en de honing.

Stap 3:
Meng alles door elkaar en laat dit 10 minuten staan, zodat de havermout de melk opneemt.

Stap 4:
Schil en snijd ondertussen de appels en meng deze erdoorheen.

Stap 5:
Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak de muffins af in de oven in 35-40 minuten op 180 °C Hetelucht (Plus).
Deze gezondere variant van appeltaart kun je wat zoeter maken door de muffins met wat appelstroop te serveren.