De lekkerste ovenrecepten

Haal alles uit je oven!

De heerlijke geur van vers brood. Een authentieke Italiaanse lasagne. Of gewoon oma’s ovenschotel. Een goede oven roept veel fijne associaties op en is onmisbaar in iedere keuken. Met ovengerechten kun je eindeloos variëren, daarom zijn de chefs van Miele de keuken ingedoken om jou te inspireren met tal van culinaire traktaties uit de oven.

Op deze receptenpagina vind je verschillende recepten, zowel tijdloos als passend bij het seizoen. Kijk gerust rond en laat je inspireren.

Knapperig en krokant

Gerechten zoals frietjes, kroketten en fish & chips worden heerlijk knapperig dankzij de Crisp-functie. Bij deze functie wordt het vochtgehalte in de ovenruimte verminderd waardoor er een droog klimaat ontstaat in de ovenruimte.

Recept Fish & Chips

Optimale resultaten met TasteControl en Professional

Je wil niet dat de gerechten in jouw oven doorgaren. Met de functie TasteControl van Miele zorgt de oven dat de ovenruimte na het bereidingsproces meteen afkoelt. Ook houd je het gerecht hiermee ennvoudig op serveertemperatuur. Hiervoor wordt de deur automatisch geopend en gesloten. Het voordeel? De bereidingsgraad van je gerechten blijft behouden, zélfs wanneer je zelf niet aanwezig bent om het bereide gerecht uit de oven te halen.

Met de unieke functie Professional van Miele bereid je vlees zoals enkel een chefkok dat kan. Van binnen mals en van buiten een smakelijk korstje. Doordat je vochtigheid kunt toevoegen, wordt vlees perfect bereid en worden brood(jes) en croissants luchtig en tegelijkertijd optimaal gebruind. Alsof ze vers van de bakker komen.

Ontdek meer

Zelfreinigende ovens

Op je gemak natafelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken om het schoonmaken van je oven? De functies Pyrolyse en HydroClean zorgen ervoor dat jouw oven zichzelf reinigt. Bij de pyrolytische zelfreiniging verbrandt het apparaat vuil en vet op hoge temperatuur, waardoor etensresten zich van de oppervlakte losmaken. HydroClean is het zelfreinigende programma op enkele combi-stoomovenmodellen waarbij de oven met water wordt gereinigd. Agressieve schoonmaakmiddelen en urenlang boenen zijn voorgoed verleden tijd en de oven wordt schoon in minder dan een handomdraai.

Aardbeien uit de oven

Aardbeien uit de oven. Dat klinkt vreemd maar is ontzettend lekker! Snijd de aardbeien in niet te dunne plakjes en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 90 graden. Plaats de bakplaat en laat de aardbeienplakjes 2 uur bakken. Draai de plakjes vervolgens om en bak ze nog eens 2 uur. Haal de aardbeien uit de oven en laat ze afkoelen. Bewaar ze vervolgens in een voorraadpot of -bakje. De gebakken aardbeien zijn nog minstens een week houdbaar in de koelkast. Een heerlijke én gezonde snack voor tussendoor. Smakelijk!

Fan van aardbeien? Ontdek hieronder een ander heerlijk recept.

Aardbeien-custardtaart

Optimaal gegaard (z)onder toezicht

Met de gepatenteerde Miele draadloze bratometer braad je vlees, vis en gevogelte tot op de graad nauwkeurig. En dat geheel zonder toezicht, want de resterende tijd wordt simpelweg weergegeven op het display. De bratometer is makkelijk in gebruik en altijd binnen handbereik: je bergt ‘m op in de ovendeur.

Wil je juist wél toezicht houden op het eten in de oven, dan biedt Foodview een uitkomst. Een geïntegreerde camera in het plafond van de oven toont precies hoe jouw gerecht er op dat moment uitziet via je smartphone of tablet. Óók als je even niet in de buurt bent. Zelfs het aanpassen van de oveninstellingen is op afstand zo gepiept. Meer controle, meer vrijheid en comfort.

Ontdek meer

Meer leren over koken in de oven?

Wil je leren hoe je jouw nieuwe Miele oven optimaal gebruikt? Dan is een workshop voor je oven echt iets voor jou. Aan de hand van gemakkelijk te bereiden recepten ga je onder begeleiding van onze chefkoks zelf aan de slag om te ervaren hoe eenvoudig het is om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Tijdens de workshop leer je het maximale uit jouw oven te halen. Letterlijk.

Zoek een workshop

Perfecte resultaten met Miele bakplaten

Maak optimaal gebruik van je oven met de bakplaten en accessoires van Miele. Voor het bereiden van vlees, vis of gevogelte en vele andere ingrediënten hebben wij passende toebhoren. Ontdek het volledige assortiment en til je kookkunsten naar een hoger niveau.

Ontdek meer