De lekkerste recepten voor in de oven

De heerlijke geur van vers brood die je tegemoetkomt. Een authentieke Italiaanse lasagne of oma’s ovenschotel: een goede oven is eigenlijk onmisbaar in iedere keuken. Met ovengerechten kun je eindeloos variëren, daarom zijn onze chefs van Miele de keuken ingedoken en hebben geëxperimenteerd met verschillende smaken.

Op deze receptenpagina vind je verschillende recepten, zowel tijdloos als passend bij het seizoen. Heb je vragen over de recepten of kom je er niet uit? Laat het ons weten, dan kijken onze chefs met alle (kook)liefde even met je mee.

Knapperig en krokant

Gerechten zoals patat en kroketten en Fish & Chips worden heerlijk knapperig aan de buitenkant met de Crisp function. Bij deze functie wordt het vochtgehalte in de ovenruimte verminderd waardoor er een droogklimaat in de overruimte komt.

Recept Fish & Chips

Optimale resultaten met TasteControl en Professional

Gerechten in de oven wil je niet altijd laten doorgaren. Met de TasteControl-functie zorgt Miele ervoor dat de ovenruimte na het bereidingsproces meteen kan afkoelen. Ook houd je het gerecht hiermee makkelijk op serveertemperatuur. Hiervoor wordt de deur motorische geopend en gesloten. Het voordeel? De bereidingsgraad van je gerechten blijft behouden, zelfs wanneer je niet aanwezig bent om het bereide gerecht uit de oven te halen.

Met de unieke Professional-functie van Miele bereid je vlees zoals een chef-kok dat doet: van binnen mals en van buiten een smakelijk korstje. Doordat je vochtigheid kunt toevoegen, wordt vlees perfect bereid en worden brood en broodjes bijvoorbeeld luchtig en tegelijkertijd optimaal gebruind. Alsof ze vers van de bakker komen.

Bekijk alle functies

Zelfreinigende ovens

De unieke Pyrolyse-functie zorgt erover dat jij kunt blijven natafelen, terwijl je oven zichzelf reinigt. Bij de pyrolytische zelfreiniging verbrand het apparaat op hoge temperatuur vuil en vet, waardoor etensresten als as uit elkaar en zich van de oppervlakte losmaken. Agressieve schoonmaakmiddelen en urenlang boenen zijn vanaf nu dan ook verleden tijd. Je oven wordt moeiteloos schoon.

Aardbeien uit de oven

Aardbeien uit de oven? Het klinkt misschien vreemd, maar het is ontzettend lekker! Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Snijd de aardbeien in plakjes (niet te dun) en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 90 graden. Plaats de bakplaat en laat de aardbeienplakjes 2 uur bakken. Draai vervolgens de plakjes om en bak ze nog eens 2 uur. Haal de aardbeien uit de oven en laat ze afkoelen. Bewaar ze vervolgens in een voorraadpot of -bakje. De gebakken aardbeien zijn nog minstens een week houdbaar in de koelkast. Een heerlijke én gezonde snack voor tussendoor. Smakelijk!

Wat ook lekker is uit de oven is een aardbeien custard taart! Klik hier voor het recept.

Optimaal gegaard (z)onder toezicht

Met de voor Miele gepatenteerde draadloze bratometer braad je vlees, vis en gevogelte tot op de graad nauwkeurig. En dat geheel zonder toezicht, want de resterende tijd wordt heel comfortabel weergegeven op het display. De bratometer is makkelijk in gebruik en altijd binnen handbereik: in de ovendeur.

Wil je juist wél toezicht houden op het eten in de oven, dan biedt Foodview uitkomst. Een in het plafond van de oven geïntegreerde camera toont jou op je smartphone of tablet precies hoe het gerecht er op dat moment uitziet. Óók als je ergens anders bent. Zelfs het aanpassen van de oveninstellingen is op afstand mogelijk. Zo wordt meer controle voor jou meer vrijheid en comfort.

Bekijk alle productvoordelen

Meer leren over koken in de oven?

Wil je leren hoe je jouw nieuwe Miele oven optimaal kunt gebruiken? Dan is onze kookworkshop voor ovens iets voor jou. Tijdens deze workshop leer je alles over de mogelijkheden van jouw oven en hoe je jouw apparaat optimaal kan gebruiken. Zodat je er elke dag plezier aan beleeft.

Perfecte resultaten met Miele bakplaten

Maak optimaal gebruik van je oven met de bakplaten van Miele. Voor het bereiden van vlees, vis of gevogelte en vele andere ingrediënten hebben wij passende bakplaten. Ontdek het volledige assortiment in de Miele webshop.

Naar de webshop