Scones

Scones

StoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 450 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gram koude boter
  • 250 ml karnemelk
  • 50 ml melk
  • 150 gram mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • jam naar smaak
  • Extra nodig:
  • keukenmachine
  • uitsteker van circa 5 cm

Benodigdheden

  • Uitsteker
  • Bakplaat
  • Keukenmachine
  • Bakpapier

De bereidingstijd is ca. 25 tot 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de (combi-stoom)oven voor op 200 ℃.

Stap 2:
Snij de ijskoude boter in blokjes. Schep de bloem, de poedersuiker, de bakpoeder, het zout en de boter in de kom van de keukenmachine en meng alles kort, tot de boter en bloem grove korrels vormen.

Stap 3:
Schep de korrels over in een grote kom en giet de karnemelk erbij. Kneed alles tot een samenhangend deeg. Kneed niet te lang, want dan wordt de boter warm. Kneden kan ook met twee messen gedaan worden.

Stap 4:
Bestuif het aanrecht met bloem en druk de deegbal uit tot een plak van circa 3 centimeter dikte. Steek met een uitsteker de scones uit de deegplak.

Stap 5:
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de scones met de melk en bak ze in circa 15 minuten goudbruin.

Stap 6:
Voor de zelfgemaakte clotted cream: klop de slagroom half stijf. Spatel de slagroom door de mascarpone. Serveer de scones met clotted cream en jam.