Havermoutcake met bosbessen

Havermoutcake met bosbessen

HavermoutvlokkenCombi-stoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 250 gram havermout
  • 325 ml volle melk
  • 1 ei
  • 75 ml maple syrup
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract of -poeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram bosbessen
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 2 limoenen

Benodigdheden

  • Bakvormpjes
  • Kom

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 175 °C.

Stap 2:
Meng de melk met ei, maple syrup, zonnebloemolie, kaneel, vanille-extract of -poeder en bakpoeder.

Stap 3:
Doe er als laatste de havermout doorheen.

Stap 4:
Roer hier een beslag van. Doe er op het laatst twee derde van de bosbessen doorheen. Stop daarna met roeren, zodat de bessen niet stuk gaan.

Stap 5:
Laat dit ca. 15 minuten staan in de koelkast, zodat de havermout het vocht op kan nemen.

Stap 6:
Schep dit beslag in een ingevette muffinvorm.

Stap 7:
Stel de oven in op combi-koken 175 °C met 50 % vocht en tijd ca. 25 minuten. De cake kan ook zonder de toevoeging van vocht gebakken worden.

Stap 8:
Laat de cakejes hierna iets afkoelen en haal ze uit de vorm.

Stap 9:
Roer de Griekse yoghurt aan met wat rasp en sap van de limoenen en schep dit over het cakeje. Garneer met wat bosbessen.

Serveer deze cakejes bij voorkeur lauwwarm.