Havermoutcake met bosbessen
Ingredienten
- 250 gram havermout
- 325 ml volle melk
- 1 ei
- 75 ml maple syrup
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl vanille-extract of -poeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 150 gram bosbessen
- 300 gram Griekse yoghurt
- 2 limoenen
Benodigdheden
- Bakvormpjes
- Kom
Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 175 °C.
Stap 2:
Meng de melk met ei, maple syrup, zonnebloemolie, kaneel, vanille-extract of -poeder en bakpoeder.
Stap 3:
Doe er als laatste de havermout doorheen.
Stap 4:
Roer hier een beslag van. Doe er op het laatst twee derde van de bosbessen doorheen. Stop daarna met roeren, zodat de bessen niet stuk gaan.
Stap 5:
Laat dit ca. 15 minuten staan in de koelkast, zodat de havermout het vocht op kan nemen.
Stap 6:
Schep dit beslag in een ingevette muffinvorm.
Stap 7:
Stel de oven in op combi-koken 175 °C met 50 % vocht en tijd ca. 25 minuten. De cake kan ook zonder de toevoeging van vocht gebakken worden.
Stap 8:
Laat de cakejes hierna iets afkoelen en haal ze uit de vorm.
Stap 9:
Roer de Griekse yoghurt aan met wat rasp en sap van de limoenen en schep dit over het cakeje. Garneer met wat bosbessen.
Serveer deze cakejes bij voorkeur lauwwarm.