Havermoutcake met bosbessen
De bereidingstijd is ca. 45 minuten.
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 175 °C.
Stap 2: Meng de melk met ei, maple syrup, zonnebloemolie, kaneel, vanille-extract of -poeder en bakpoeder.
Stap 3: Doe er als laatste de havermout doorheen.
Stap 4: Roer hier een beslag van. Doe er op het laatst twee derde van de bosbessen doorheen. Stop daarna met roeren, zodat de bessen niet stuk gaan.
Stap 5: Laat dit ca. 15 minuten staan in de koelkast, zodat de havermout het vocht op kan nemen.
Stap 6: Schep dit beslag in een ingevette muffinvorm.
Stap 7: Stel de oven in op combi-koken 175 °C met 50 % vocht en tijd ca. 25 minuten. De cake kan ook zonder de toevoeging van vocht gebakken worden.
Stap 8: Laat de cakejes hierna iets afkoelen en haal ze uit de vorm.
Stap 9: Roer de Griekse yoghurt aan met wat rasp en sap van de limoenen en schep dit over het cakeje. Garneer met wat bosbessen.
Serveer deze cakejes bij voorkeur lauwwarm.