Bananenbrood

Cake/taartOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 300 gram (zeer) rijpe bananen
  • 150 gram volkorenbloem
  • 100 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel bicarbonaat
  • 4 eetlepels honing of agavesiroop
  • 15 centiliter yoghurt
  • 3 eieren
  • boter en bloem om de bakvorm in te vetten

Benodigdheden

  • Bakblik
  • Rooster
  • Kom
  • Keukenmachine
  • Oven

Heb jij nog enkele rijpe bananen liggen waar je iets leuks mee wil bakken? Probeer dit bananenbrood eens uit, een cake-achtig brood dat perfect bij chocopasta, wat getoaste kokosschilfers of gewoon bij een kop koffie past.

 

Bereidingswijze

Stap 1
Meng de bloem met bicarbonaat en bakpoeder.

Stap 2
Pel de rijpe bananen, breek ze in stukken. Voeg de honing (of agavesiroop) toe, de yoghurt en de eieren. Mix alles tot een gladde dikke bananenpap.

Stap 3
Zet de mengbeker met bloem in de keukenmachine en meng de droge ingrediënten.

Stap 4
Laat de machine draaien en schenk er voorzichtig de bananenpap in, tot je een glad beslag krijgt.

Stap 5
Verwarm de oven voor op 160°C op Hete Lucht Plus.

Stap 6
Boter het bakblik in en bestrooi met bloem.

Stap 7
Giet het beslag in het bakblik en zet het bananenbrood in de hete oven van 160°C.

Stap 9
Laat het bananenbrood 60 minuten bakken.

Stap 10
Ontvorm het bananenbrood en laat het afkoelen.

Tips voor een gezonde start van jouw dag

Smeer een lik 100% pindakaas op jouw plak bananenbrood en je begint de dag vol energie. Sla je ontbijt vooral niet over, want naast dat je productiever de dag begint, voorkomt het ook dat je gaat snacken over de rest van de dag. Natuurlijk is een croissant met jam ook om te smullen, maar je zult merken dat je van yoghurt met eigen gemaakte granola meer energie krijgt! Bekijk meer tips en ontbijtinspiratie op deze pagina.