Bananenbrood

1 uur tot 1Cake/taartOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 300 gram (zeer) rijpe bananen
  • 150 gram volkorenbloem
  • 100 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel bicarbonaat
  • 4 eetlepels honing of agavesiroop
  • 15 centiliter yoghurt
  • 3 eieren
  • boter en bloem om de bakvorm in te vetten

Benodigdheden

  • Bakblik
  • Rooster
  • Kom
  • Keukenmachine
  • Oven

De bereidingstijd is ca. 60 minuten

 

Bereidingswijze

Stap 1:
Meng de bloem met bicarbonaat en bakpoeder.

Stap 2:
Pel de rijpe bananen, breek ze in stukken. Voeg de honing (of agavesiroop) toe, de yoghurt en de eieren. Mix alles tot een gladde dikke bananenpap.

Stap 3:
Zet de mengbeker met bloem in de keukenmachine en meng de droge ingrediënten.

Stap 4;
Laat de machine draaien en schenk er voorzichtig de bananenpap in, tot je een glad beslag krijgt.

Stap 5:
Verwarm de oven voor op 160°C op Hete Lucht Plus.

Stap 6:
Boter het bakblik in en bestrooi met bloem.

Stap 7:
Giet het beslag in het bakblik en zet het bananenbrood in de hete oven van 160°C.

Stap 9:
Laat het bananenbrood 60 minuten bakken.

Stap 10:
Ontvorm het bananenbrood en laat het afkoelen.