De lekkerste recepten voor in de vacumeerlade

Vacumeren is het onttrekken van lucht en zuurstof aan levensmiddelen. Je behoudt de kwaliteit van gerechten, maakt ze langer houdbaar of bereidt ze optimaal voor op sous-vide koken. Bovendien kun je vis, vlees en groenten in een vacumeerzak in porties verdelen, bevoorraden, marineren of hersluiten. En als laatste voordeel: voor een maximale houdbaarheid vacumeer je de levensmiddelen voordat je deze invriest. Zo worden vitamines en smaak uitstekend bewaard én het scheelt plek in je vriezer.

Op deze receptenpagina vind je verschillende recepten voor de vacumeerlade, speciaal uitgekozen door onze Miele chefs. Heb je vragen over de recepten of kom je er niet uit? Laat het ons weten, dan kijken onze chefs met alle (kook)liefde even met je mee.

Sous-vide koken in de vacumeerlade

Voor een optimale voorbereiding op sous-vide koken in je stoomoven, is de vacumeerlade onmisbaar. Lucht en zuurstof worden eerst uit de vacuümzakken met levensmiddelen gezogen. Hierna zijn ze klaar voor de sous-vide bereiding, waarbij een groot deel van vitamines en voedingsstoffen behouden blijft. Tegelijkertijd wordt onder andere de malsheid van vlees behouden. Precies zoals een echte chefkok het graag ziet.

Vacumeren in glazen potjes

Heb je nog pesto over na het koken of heeft je kindje niet al zijn babyvoeding op? Geen nood. Deze glazen potjes sluit je heel eenvoudig opnieuw af in de Miele vacumeerlade. Originele glazen van maximaal 8cm hoog kunnen probleemloos worden gevacumeerd. Overpotten hoeft dus niet meer. Bovendien kun je ook compote, losgemaakte groente, gekookte etenswaren en antipasti in weckpotjes luchtdicht afsluiten in de vacumeerlade.

Vacumeren in een bakje

Kruiden, groenten en fruit zijn levensmiddelen die gevoelig zijn voor druk. Hiervoor zijn vacuümbakjes dan ook ideaal. Ook vleeswaren en bijvoorbeeld soepen en sauzen kun je langer bewaren door ze in kleinere porties te verdelen in de vacuümbakjes. In de Miele vacumeerlade kun je deze gevulde bakjes vervolgens eenvoudig aansluiten op de speciale adapter. Tijdens het vacumeren wordt de lucht via de adapter aan de bakjes onttrokken. Het resultaat: vers voedsel met een langere houdbaarheid.

Handig: opnieuw afsluiten

Na een borrelavond met vrienden blijven er vaak geopende verpakkingen over, zoals zakken van borrelnootjes en chips of bakjes met olijven en kaasblokjes. Op zulke momenten is de vacumeerlade van Miele de perfecte oplossing: originele verpakkingen worden voorzicht en goed afgesloten. Je etenswaren blijven vers en zijn zo beschermd tegen ongewenste smaken en luchtjes. Zo kun jij de overgebleven snacks ook op een later tijdstip nog prima eten.

Vacumeerzakken

Om etenswaren goed te vacumeren, heb je wel de juiste zakken nodig. In de Miele webshop vind je handige vacumeerzakken, speciaal voor de Miele vacumeerlade. Succes!