De eindeloze mogelijkheden van een stoomoven

Koken met een stoomoven is een gezonde manier van koken, maar welke gerechten kun je er eigenlijk allemaal in bereiden? Waarschijnlijk meer dan jij denkt. De basisregel is eigenlijk als volgt: alles wat je kan koken in een pannetje, kan je ook stomen. Maar je wilt vast meer dan je rijst en aardappelen koken, daarom zijn onze chefs van Miele de keuken ingedoken en hebben geëxperimenteerd met verschillende smaken.

Op deze receptenpagina vind je verschillende recepten, zowel tijdloos als passend bij het seizoen. Heb je vragen over de recepten of kom je er niet uit? Laat het ons weten, dan kijken onze chefs met alle (kook)liefde even met je mee.

Stoomovens bekijken

Perfecte resultaten met Miele stoomovenpannen

Maak optimaal gebruik van je stoomoven met de stoomovenpannen van Miele. Voor het bereiden van sauzen, groenten, pasta en vele andere ingrediënten hebben wij passende stoomovenpannen. Ontdek het volledige assortiment in de Miele webshop.

 

Naar de webshop

Stoomtijden en stoomovenpannen?

Weet je niet welke stoomtijd bij welk gerecht past? We hebben een overzicht gemaakt waarin je de stoomtijden voor groente, fruit, peulvruchten, aardappelen, rijst, pasta, vis en garnalen vindt. Daarnaast zie je in het overzicht ook welke stoomovenpan je het beste kunt gebruiken. Een gerecht komt namelijk nog beter tot zijn recht als je de juiste stoomovenpan gebruikt.

Stoompannen en stoomtijden

Zelf yoghurt maken in de stoomoven?

Yoghurt uit de stoomoven? Het lijkt onmogelijk, maar het kan! In slechts 5 uur stomen op 40 °C heb is jouw zelfgemaakte yoghurt klaar. Onze chefs hebben het juiste programma voor de lekkerste yoghurt ontwikkeld en dit programma vind je gewoon in jouw stoomoven thuis. Makkelijker kan niet. Maak de yoghurt af met een heerlijke granola of wat fruit. Smakelijk!

Recept Yoghurt

Ontdooien in de stoomoven

Vlees ontdooien doe je waarschijnlijk meestal in de magnetron. Maar wist je dat het ook mogelijk is om je vlees te ontdooien in de stoomoven? Sterker nog, dit is zelfs beter voor je vlees. In de magnetron gaat het vaak al snel mis: aan de buitenkant is het vlees al gaar en de binnenkant is nog bevroren. Een stoomoven zorgt ervoor dat je vlees gelijkmatig ontdooit.

 

Gehakt en wild kan je bijvoorbeeld het beste op 50°C ontdooien. Voor andere producten kan je voorzichtig op ca. 60 °C ontdooien. Gebruik hiervoor een gaatjespan. Bevroren brood of gebak kun je het beste in de verpakking houden, omdat deze producten anders vocht opnemen en zacht worden. Dus: ontdooien doe je voortaan in je stoomoven!

Stoomovens bekijken

Meer leren over stomen?

Wil je leren hoe je jouw nieuwe Miele stoomoven optimaal kunt gebruiken? Dan zijn de workshops Koken met Miele echt iets voor jou. Aan de hand van gemakkelijk te bereiden recepten en onder begeleiding van onze koks ga je zelf aan de slag en ervaar je hoe eenvoudig het is om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Tijdens de workshops Koken met Miele leer je om het maximale uit jouw apparaat te halen. Meer informatie over gezond koken met een stoomoven vind je hier.

Volg een workshop

Ontdek al onze reinigingsproducten

Om maximaal te blijven genieten van jouw Miele apparaten is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Dit kun je het beste doen met de reinigingsproducten van Miele.

Bekijk onze reinigingsproducten