Culinaire inspiratie
voor de combi-stoomoven

Het gemak van een oven en stoomoven in één:

de combi-stoomoven

Een combi-stoomoven combineert het beste van twee werelden: bakken en stomen in één apparaat. Multifunctioneel koken dus. Maar dat is niet alles. Met een combi-stoomoven kun je bakken, stomen, ontdooien en opwarmen (regenereren). Maar ook pocheren, grillen en nog veel meer. Een aparte oven of magnetron is daarom voortaan niet meer noodzakelijk.

Op deze receptenpagina vind je diverse overheerlijke recepten, zowel tijdloos als passend bij het seizoen.

Zelf yoghurt maken in de (combi-)stoomoven?

Yoghurt uit de stoomoven? Misschien denk je hier niet gelijk aan, maar het kan! In slechts 5 uur stomen op 40 °C is jouw zelfgemaakte yoghurt klaar. Onze chefs hebben het juiste programma voor de lekkerste yoghurt ontwikkeld; dit programma vind je gewoon in jouw stoomoven thuis. Makkelijker kan bijna niet. Maak de yoghurt af met een heerlijke granola of wat fruit. Eet smakelijk!

Recept Yoghurt

Samen koken met Miele

Onder begeleiding van ervaren chef-koks verbeter je jouw kookvaardigheden en ontvang je waardevolle tips om het beste uit jouw Miele-apparaten te halen. Schrijf je vandaag nog in voor een inspirerende culinaire ervaring!

Bekijk de kookworkshops

Stoomtijden en stoomovenpannen?

Ben je op zoek naar de juiste stoomtijd bij jouw gerecht? In onderstaand overzicht vind je de stoomtijden voor o.a. groenten, fruit, peulvruchten, aardappelen, rijst, pasta, vis en garnalen  Daarnaast zie je in het overzicht ook welke stoomovenpan je hierbij het best kunt gebruiken. Want, goed gereedschap is het halve werk.

Stoompannen en stoomtijden

Combi-koken en sous-vide: voor de beste bak- en braadresultaten

In de combi-stoomoven kun je vochtige en droge warmte perfect combineren. Om de beste bak- en braadresultaten te krijgen, kun je bij combi-koken zowel de temperatuur (30 oC tot 225 oC) als het vochtgehalte (0% – 100%) instellen. Deze instellingen bieden ruimte voor tot wel 10 variaties. Het resultaat: gerechten die helemaal aan jouw smaak voldoen.

Ook sous-vide-koken doe je in de combi-stoomoven. Sous-vide is gerechten bereiden onder vacuüm. Hiervoor vacumeer je de etenswaren en enkele smaakmaker in een speciale zak en verwarmt dit in een waterbad op vaak relatief lage en constante temperatuur. Zo wordt jouw gerecht geleidelijk en gelijkmatig gaar. Sous-vide is geschikt voor vlees, vis, groenten, vruchten, desserts en zelfs voor cocktails. Gerechten worden eenvoudig tot perfectie gegaard. Alsof het bij jou thuis door een sterrenkok is bereid.

Sous-vide koken

Automatische bereiding van gerechten

Weet jij de beste kooktijd voor rijst of groenten? En ken jij de bereidingstijd van kippenpoten of lasagne uit je hoofd? Combi-stoomovens zijn voorzien van automatische bereidingsprogramma’s, zodat jij dit niet allemaal hoeft te onthouden. Je selecteert hiervoor het gewenste gerecht, het apparaat doet de rest. De combi-stoomoven werkt automatisch en maakt het dagelijkse koken zo dus een stuk makkelijker. Bij veel levensmiddelen kun je bovendien ook nog de gewenste gaarheid instellen. Zo wordt jouw gerecht een zorgvuldige creatie op maat.

Vlees of vis, aardappelen en groente op het menu? Bij de automatische bereiding kun je maximaal 3 verschillende levensmiddelen combineren. De combi-stoomoven bepaalt vervolgens bereidingstijd, temperatuur en de volgorde. Voor een optimaal resultaat hoef jij het eten alleen nog op het aangegeven tijdstip en in de aangegeven volgorde in het apparaat te zetten. Automatische bereiding is slechts één van de vele voordelen en gemakken van een combi-stoomoven. Maar er zijn er nog veel meer!

Ontdek meer

Van mosselen tot focaccia

Een combi-stoomoven kan meer dan je denkt. In slechts 3 keer klikken heb je een perfect hard- of zachtgekookt eitje. Maar ook mosselen komen overheerlijk de combi-stoomoven uit. En heb je ooit al eens gedacht om zelf een focacciabrood te maken? De combi-stoomoven rijst én bakt het deeg tot een knapperig geheel.

Recept focaccia

Meer leren over combi-stomen?

Wil je leren hoe je jouw nieuwe Miele combi-stoomoven optimaal gebruikt? Dan is een workshop voor je combi-stoomoven echt iets voor jou. Aan de hand van gemakkelijk te bereiden recepten ga je onder begeleiding van onze chefkoks zelf aan de slag om te ervaren hoe eenvoudig het is om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Tijdens de workshop leer je het maximale uit jouw combi-stoomoven te halen. Letterlijk.

Zoek een workshop

Perfecte resultaten met Miele stoomovenpannen

Maak optimaal gebruik van je stoomoven met de stoomovenpannen van Miele. Voor het bereiden van sauzen, groenten, pasta en vele andere ingrediënten hebben wij passende stoomovenpannen. Ontdek het volledige assortiment en til je kookkunsten naar een hoger niveau.

Ontdek stoomovenpannen