Culinaire recepten voor de combi-stoomoven

Het gemak van een oven en stoomoven in één: de combi-stoomoven

Een combi-stoomoven combineert het beste van twee werelden: bakken en stomen in één apparaat. Multifunctioneel koken dus. Maar dat is niet alles. Met een combi-stoomoven kun bakken, stomen, ontdooien en opwarmen (regenereren). Maar ook pocheren, grillen en nog veel meer. Een aparte oven of magnetron is dus voortaan overbodig.

Op deze receptenpagina vind je diverse overheerlijke recepten, zowel tijdloos als passend bij het seizoen. Heb je vragen over de recepten of kom je er niet uit? Laat het ons weten, dan kijken onze chefs met alle (kook)liefde even met je mee.

Zelf yoghurt maken in de stoomoven?

Yoghurt uit de stoomoven? Het lijkt onmogelijk, maar het kan! In slechts 5 uur stomen op 40 °C heb is jouw zelfgemaakte yoghurt klaar. Onze chefs hebben het juiste programma voor de lekkerste yoghurt ontwikkeld en dit programma vind je gewoon in jouw stoomoven thuis. Makkelijker kan niet. Maak de yoghurt af met een heerlijke granola of wat fruit. Smakelijk!

Recept Yoghurt

Stoomtijden en stoomovenpannen?

Weet je niet welke stoomtijd bij welk gerecht past? We hebben een overzicht gemaakt waarin je de stoomtijden voor groente, fruit, peulvruchten, aardappelen, rijst, pasta, vis en garnalen vindt. Daarnaast zie je in het overzicht ook welke stoomovenpan je het beste kunt gebruiken. Een gerecht komt namelijk nog beter tot zijn recht als je de juiste stoomovenpan gebruikt.

Stoompannen en stoomtijden

Combi-koken en sous-vide: voor de beste bak- en braadresultaten

In de combi-stoomoven kun je vochtige en droge warmte perfect combineren. Om de beste bak- en braadresultaten te krijgen, kun je bij combi-koken zowel de temperatuur (30 oC tot 225 oC) als het vochtgehalte (0% – 100%) instellen. Deze instelling kan tot wel 10 keer variëren. Het resultaat: gerechten die helemaal aan jouw smaak voldoen.

Ook sous-vide koken doe je in de combi-stoomoven. Sous-vide is vacuüm koken. Je verpakt de etenswaren vacuüm in een speciale zak die op relatief lage en constante temperatuur verwarmd wordt in een waterbad. Zo wordt alles geleidelijk en gelijkmatig gaar. Sous-vide is geschikt voor blees, vis, groente, vruchten, desserts en zelfs cocktails. Gerechten worden eenvoudig tot perfectie gegaard. Alsof het door een sterrenkok is bereid.

Sous-vide koken

Automatische bereiding van gerechten

Weet jij de kooktijd van rijst of groente? En ken jij de bereidingstijd van kippenpoten of lasagne uit je hoofd? Combi-stoomovens zijn voorzien van automatische bereidingsprogramma’s, zodat jij dit allemaal niet hoeft te onthouden. Jij kiest het gewenste gerecht, het apparaat doet de rest. De combi-stoomoven werkt automatisch en maakt zo het dagelijkse koken een stuk makkelijker. Bij veel levensmiddelen kun je bovendien ook nog de gaarheid instellen. Zo wordt jouw gerecht precies zoals je wilt.

Vlees of vis, aardappelen en groente op het menu? Bij de automatische bereiding kun je maximaal 3 verschillende levensmiddelen met elkaar combineren. De combi-stoomoven bepaalt vervolgens bereidingstijd, temperatuur en volgorde. Voor een optimaal resultaat hoef jij het eten alleen nog op het aangegeven tijdstip en in de aangegeven volgorde in het apparaat te zetten. Automatische bereiding is slechts één van de vele voordelen en gemakken van een combi-stoomoven. Maar er zijn er nog veel meer!

Voordelen combi-stoomoven

Van mosselen tot focaccia

Een combi-stoomoven kan meer dan je denkt. In slechts 3 keer klikken heb je een perfect hard- of zachtgekookt eitje. Maar ook mosselen komen overheerlijk de combi-stoomoven uit. En heb je er ooit al eens over nagedacht om zelf een focacciabrood te maken? De combi-stoomoven rijst én bakt het deeg tot een knapperig geheel.

Recept focaccia

Meer leren over combi-stomen?

Wil je leren hoe je jouw nieuwe Miele combi-stoomoven optimaal kunt gebruiken? Dan is de combi-stoomoven workshop echt iets voor jou. Aan de hand van gemakkelijk te bereiden recepten en onder begeleiding van onze koks ga je zelf aan de slag en ervaar je hoe eenvoudig het is om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Tijdens de workshop leer je het maximale uit jouw combi-stoomoven te halen.

Perfecte resultaten met Miele stoomovenpannen

Maak optimaal gebruik van je stoomoven met de stoomovenpannen van Miele. Voor het bereiden van sauzen, groenten, pasta en vele andere ingrediënten hebben wij passende stoomovenpannen. Ontdek het volledige assortiment in de Miele webshop.

Naar de webshop