Granola met pecannoten en kaneel

HavermoutvlokkenOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 100 gram havermoutvlokken
  • 25 gram hennepzaad
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram pompoenpitten
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 1 el kokosolie
  • 4 el agavesiroop
  • 25 gram kokoschips
  • 25 gram gele rozijnen
  • optie: extra rauwe cacaonibs

Benodigdheden

  • Bakplaat

Granola met pecannoten en kaneel

Begin jij je dag met een schaaltje yoghurt? Doe er wat granola bij voor een lekkere bite! Je kan eindeloos variëren bij het maken van granola met verschillende noten en zaden. In dit recept maken we granola met pecannoten en kaneel. 

Stap 1:
Meng alles goed door elkaar, behalve de rozijnen en cacaonibs, en verdeel dit over een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 2:
Rooster dit in een voorverwarmde oven op 160 °C, totdat alles mooi gekleurd is. Dit duurt 15-20 minuten.

Stap 3:
Laat het afkoelen en meng dan de rozijnen en cacaonibs erdoorheen.

Tips:
Maak niet te veel tegelijk, want vers is dit recept het lekkerst. Bewaar het maximaal 2 weken in een luchtdichte verpakking (vacuümlade of vacuüm container).

Varieer met jouw recept

Je kan met granola je eigen mengsel maken, afgestemd op jouw smaak. Dit is een gezonde variant met weinig toegevoegde suikers. Heb je dit recept al een paar keer gemaakt en wil je een ander granola recept proberen? Dat kan! Probeer dit recept eens.

 

 

Deel dit artikel: