Een perfecte kop koffie met Miele

Zo sterk mogelijk? Of juist zacht van smaak met een romige scheut melk? Hoe je het liefst je koffie drinkt, is voor iedereen persoonlijk. Het kiezen van de juiste koffie(bonen) doet al heel veel, maar wist je dat ook het koffiezetten zelf een rol speelt bij het eindresultaat? Wij geven je een paar tips voor een perfect kopje koffie.

Kies de juiste koffieboon

Wat is jouw favoriete koffiesmaak? Niet gek als je hier niet meteen een antwoord op hebt, want tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende smaken te kiezen. De een nog specialer dan de ander. Welke smaak jouw voorkeur heeft, moet je zelf ontdekken.

Wist je dat Miele ook exclusieve koffiemelanges verkoopt, speciaal afgestemd op onze koffiemachines? Onze Black Edition koffiebonen bezorgen je optimaal koffiegenot. Met Miele Black Edition One for All, Café Crema, Espresso en Decaf kun je je koffiespecialiteiten altijd met de best passende koffiebonen bereiden.

De perfecte maling

Zoals gezegd biedt Miele een viertal unieke koffiesmaken. Dat zorgt al voor een ultieme smaakbeleving. Maar daarnaast is ook een juiste maling van belang bij het maken van een goede kop koffie. Als het poeder goed is gemalen, stroomt de koffie of de espresso gelijkmatig in het kopje en ontstaat er een fijne crema. De perfecte crema is hazelnootbruin van kleur.

Let op:

  • De maling is te grof als de espresso of de koffie heel snel in het kopje loopt. Of als de crema erg licht van kleur en onbestendig is. Stel dan dus een fijnere mailing in.
  • De maling is te fijn als de koffie of espresso druppelsgewijs in het kopje loopt en/of de crema donkerbruin is. Stel dan een grovere maling in.

De juiste instellingen van je koffieautomaat

1. Waterhoeveelheid
Naast de koffiebonen en maling bepaalt ook de gebruikte waterhoeveelheid de smaak van jouw koffie. Je kunt de waterhoeveelheid zelf aanpassen aan de inhoud van je kopjes en/of bijvoorbeeld aan de gebruikte koffiesoort. Drink je liever een cappuccino of een Latte, dan zijn ook het melk- en schuimaandeel makkelijk aanpasbaar. Jouw gewenste hoeveelheid wordt vervolgens in je profiel opgeslagen. Handig!

2. Koffiehoeveelheid
Een Miele koffieautomaat kan 7,5 – 12,5 g koffiebonen per kopje malen en zetten. Hoe meer koffie je gebruikt, des te sterker wordt je koffiedrank. Soms is het nodig om de koffiehoeveelheid te wijzigen, wij leggen je uit wanneer:

  • De koffiehoeveelheid is te klein als de espresso of de koffie heel snel in het kopje loopt, de crema erg licht van kleur en onbestendig is of de espresso of koffie slap smaakt. Vergroot dan de koffiehoeveelheid.
  • De koffiehoeveelheid is te groot als de espresso of de koffie slechts druppelsgewijs in het kopje loopt, de crema donkerbruin is of de koffie of espresso bitter smaakt.

3. Bereidingstemperatuur
De juiste bereidingstemperatuur is afhankelijk van:

  • De gebruikte koffiesoort;
  • De vraag of je espresso of koffie bereidt;
  • De luchtdruk op de plaats waar je koffieapparaat staat.

Let op: sommige koffiesoorten houden niet van hoge temperaturen. Deze kunnen van invloed zijn op de crema-vorming en de smaak.

4. Bevochtigen
Om het aroma van de koffie nog beter tot zijn recht te laten komen, kun je het koffiepoeder bevochtigen. Is de bevochtigingsfunctie ingeschakeld, dan wordt het poeder na het malen eerst met een kleine hoeveelheid heet water bevochtigd. Na korte tijd wordt de resterende waterhoeveelheid door het vochtige koffiepoeder geperst, wat zorgt voor een betere smaak.

Jouw persoonlijke kop koffie

Afhankelijk van de soort koffie en de smaakintensiteit kun je zelf dus allerlei voorkeuren instellen op jouw Miele koffieautomaat. Zo creëer je jouw persoonlijke kop koffie. Maar ook die van je partner, je zus, je (schoon)moeder of de buurvrouw … Er zijn namelijk maximaal 10 gebruikersprofielen in te stellen. Zo sla je alles van jouw lievelingsdrank op: maling van de bonen, hoeveelheid koffie, watertemperatuur en -hoeveelheid en, indien gewenst, de melkvoorbereiding. Zo smaakt jouw koffie, espresso, cappuccino of Latte Macchiato nergens zo lekker als thuis.

Zo stel je een profiel samen

 

Miele@Home

Via de Miele@mobile-app bedien je jouw koffieautomaat op afstand. Bijvoorbeeld vanuit je bed. Met de app kun je de apparaatstatus opvragen, instellingen wijzigen én het apparaat bedienen. Hoe fijn is het als de koffie al klaarstaat als jij beneden komt? Goedemorgen!

Een barista in eigen huis

Je ziet, de Miele koffiemachines hebben alles in huis voor de perfecte kop koffie. Zo voel jij je een barista in eigen huis! Je vindt al onze inbouw- en vrijstaande koffieapparaten in onze shop.

Ontdek al onze koffiebonen

Voor elke koffiespecialiteit de perfecte koffieboon? Bekijk ons assortiment koffiebonen voor de perfecte espresso, decaf, café crema en koffiespecialiteiten met melk.

 

Bekijk onze koffiebonen