De lekkerste recepten voor in de stoomoven met magnetron

Een (bak)oven, stoomoven en magnetron zijn apparaten die tegenwoordig onmisbaar zijn in de keuken. Maar niet iedereen heeft hier plek voor. Daarom kiezen sommige mensen voor een stoomoven met magnetron. In deze stoomoven zit een magnetronfunctie verwerkt. Een perfecte aanvulling in je keuken: stomen, koken en verwarmen doe je voortaan in één apparaat.

Op deze receptenpagina vind je verschillende recepten voor de magnetron, maar ook voor magnetron met stoomfunctie, speciaal uitgekozen door onze Miele chefs, tijdloos en van het seizoen. Heb je vragen over de recepten of kom je er niet uit? Laat het ons weten, dan kijken onze chefs met alle (kook)liefde even met je mee.

Wil je meer weten over de stoomoven van Miele? Klik dan hier.

Korte bereidingstijden met QuickSteam

Heb je een magnetron met stoomoven. Combineer je de stoomovenfunctie met de magnetronfunctie, dan wordt de ontdooi-, verwarmings- en/of bereidingstijd van gerechten verkort. Bij QuickSteam wordt de ovenruimte tijdens de opwarmfase met de stoomovenfunctie tot de ingestelde temperatuur opgewarmd. Is deze temperatuur bereikt, dan schakelt ook de magnetronfunctie in, zodat beide functies gedurende het hele bereidingsproces zijn ingeschakeld. Net als bij het stomen alleen, begint de bereidingstijd pas wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt.

Het voordeel van de gecombineerde Quick Steam-functie is dat gerechten:

  • een kortere bereidingstijd vergen, omdat ze sneller garen dan met alleen de stoomfunctie;
  • niet te gaar worden of uitdrogen als je alleen de magnetronfunctie gebruikt;
  • in één keer kunnen worden ontdooid en verhit;
  • tijdens een bereiding niet geroerd hoeven te worden.

Verse popcorn met één druk op de knop

Er gaat niets boven een goede film kijken met popcorn. Met de popcorn-functie op de stoomoven met magnetron heb je met één druk op de knop heerlijke verse popcorn. Op het apparaat zijn een magnetronvermogen van 850 Watt en een bereidingstijd van 2:50 minuten voorgeprogrammeerd. Je kunt dit zelf aanpassen tot maximaal 4 minuten. Met de popcorn-functie haal je het bioscoopgevoel in huis.

Stoomtijden en stoomovenpannen

We hebben een overzicht gemaakt waarin je de stoomtijden voor groente, fruit, peulvruchten, aardappelen, rijst, pasta, vis en garnalen vindt. Daarnaast zie je in het overzicht ook welke stoomovenpan je het beste kunt gebruiken. Een gerecht komt namelijk nog beter tot zijn recht als je de juiste pan gebruikt.

Bekijk alle stoomtijden     Bekijk alle stoomovenpannen

Van eieren tot gistdeeg: de gebruikersmogelijkheden

Verwarmen, ontdooien, blancheren, warmhouden, met een stoomoven met magnetron kan het allemaal. Je kunt de meest uiteenlopende gerechten helemaal naar wens en smaak bereiden. Altijd van perfecte kwaliteit. Zo is je eitje optimaal gegaard in slechts 3 klikken en is het rijzen van gistdeeg geen enkele moeite meer.

Op 40o rijst het deeg tot een luchtig en soepel geheel. Bereid het deeg volgens recept en zet de onafgedekte schaal met deeg op het ingeschoven rooster. Kies de instelling ‘Gistdeeg laten rijzen’ en stel de aangegeven tijd volgens het recept in.

Bekijk alle mogelijkheden

Hoe gebruik je jouw stoomoven met magnetron?

Wil je leren hoe je jouw nieuwe Miele apparaat optimaal kunt gebruiken? Kom dan naar een van onze kookworkshops, speciaal voor bezitters van een stoomoven met magnetron. Aan de hand van gemakkelijk te bereiden recepten en onder begeleiding van onze koks ga je zelf aan de slag en ervaar je hoe eenvoudig het is om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Tijdens de workshop leer je het maximale uit jouw stoomoven te halen.