Yoghurt

Kaas/zuivelStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 500 ml volle melk (geit)
  • 1 à 2 el volle yoghurt (geit)

Benodigdheden

  • Stoomoven pan zonder gaatjes

De bereidingstijd is ca. 10 minuten (+5 uur oventijd).

 

Bereiding

Stap 1:
Meng de yoghurt goed door de melk in een 2½ liter stoomovenpan en schuif in de stoomoven.

Stand                   Koken universeel
Temperatuur       40 °C
Tijdsduur             ca. 5 uur

Stap 2:
Laat iets afkoelen en bewaar in goed schoongemaakte potten.

Stap 3;
Bewaar 2 eetlepels voor de volgende keer, zodat je de nieuwe pot op basis van eigengemaakte yoghurt kunt aanmaken. Dit kun je ongeveer 6 keer herhalen, waarna het hele proces weer opnieuw begint.

 

Tip: Klik hier voor het recept om zelf aardbeienjam te maken.