Koken in de warmhoudlade

Denk je aan een warmhoudlade, dan denk je waarschijnlijk maar aan één ding: het verwarmen en warmhouden van je serviesgoed. Maar wist je dat hij ook geschikt is om dranken warm te houden en gerechten te bereiden?

Op deze receptenpagina vind je verschillende recepten voor de warmhoudlade, speciaal uitgekozen door onze Miele chefs. Heb je vragen over de recepten of kom je er niet uit? Laat het ons weten, dan kijken onze chefs met alle (kook)liefde even met je mee.

Vier uitgelichte functies van een warmhoudlade

Bij een culinaire warmhoudlade kun je flexibel kiezen uit vier functies. Wil je genieten van een heerlijke kop koffie, dan kun je je kopjes eenvoudig voorverwarmen. Met en zonder koffie in het kopje, want de warmhoudlade houdt je dranken ook nog eens op temperatuur. Handig als je nog even snel iets moet doen of als bezoek op zich laat wachten.

Bij het eten profiteer je van voorverwarmde borden. Zo voorkom je dat eten te snel afkoelt en daardoor zijn smaak verliest. Bevroren etenswaren kunnen eenvoudig en geleidelijk worden ontdooid. Daarnaast is een warmhoudlade bijzonder geschikt voor het langzaam optimaal laten garen van vlees, het zogenoemde slow cooking.

Ontdek alle functies

Slow cooking in een warmhoudlade

Bij slow cooking wordt vlees op lage temperaturen (meestal tussen de 80 en 99 graden) bereid, zodat aroma’s en voedingsstoffen optimaal behouden blijven. Zoals de naam al zegt, wordt het vlees langzaam gegaard, minimaal zo’n 4 tot 4,5 uur. Het vlees wordt dan zacht, aromatisch en mals. Een rusttijd is overbodig, omdat het vocht in het vlees door slow cooking gelijkmatig wordt verdeeld. Het fijne van slow cooking is bovendien dat vlees niet té gaar kan worden. Succes gegarandeerd.

Chocolade smelten

Chocolade smelten gebeurt vaak au-bain-marie, maar kan ook in de warmhoudlade. Hierbij is het voldoende om het kommetje chocolade in de lade te zetten. De chocolade smelt vervolgens vanzelf. Het wordt mooi egaal vloeibaar, zonder klonters of verbranden.

Van gistdeeg tot rijst

Gistdeeg laat je eenvoudig rijzen in de warmhoudlade. Hierdoor wordt het voor iedereen mogelijk om zelf thuis taarten, gebakjes of pizza’s te bakken. Ook het wellen van rijst is geen probleem meer. De rijst wordt op deze manier extra soepel en luchtig. Benieuwd naar andere toepassingen? Je vindt ze op Miele.nl.

Ontdek alle toepassingen