Ingredienten
- 150 gram Havervlokken
- 50 gram pecannoten gekneusd
- 50 gram hazelnoten gekneusd
- 3 el kokos flakes
- 4 el gepofte rijst
- 1 tl steranijs poeder
- 50 ml maple syrup
- 1 citroenen
- 40 gram gedroogde cranberry’s
- 40 gram rozijnen
Benodigdheden
- Bakplaat
Granola met cranberries en rozijnen
Stap 1:
Verwarm de oven voor.
Hetelucht plus 165°C
Stap 2:
Meng de havervlokken, pecannoten, hazelnoten, kokos flakes en de gepofte rijst met elkaar.
Stap 3:
Meng er het steranijspoeder en maple syrup doorheen en verdeel gelijkmatig over een bakplaat en zet in de oven.
Hetelucht plus 165°C
Bereidingstijd 15 minuten
Stap 4:
Rasp de citroen en meng de citroenrasp met de cranberries en de rozijnen,
Stap 5:
Laat de havervlokken massa afkoelen en meng er dan de cranberries en rozijnen doorheen.
Stap 6:
Bewaar de granola in een goed af te sluiten bak.
Tips
- Gebruik verschillende soorten havervlokken, noten, en zuidvruchten voor meer variatie in smaak.
- Kies afhankelijk van het seizoen voor ander specerijen, bijvoorbeeld kaneel in de winter.
- Honing is ook een goede zoetstof om te gebruiken, maar ook hierin kan gevarieerd worden.