Aardbeientaartjes met mascarpone

Aardbeientaartjes met mascarpone

FruitOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • Kristalsuiker
  • 200 gram mascarpone
  • Honing (naar smaak)
  • Limoenrasp
  • Basilicum
  • 1 bakje Hollandse aardbeien

Benodigdheden

  • Bakvormpjes
  • Rooster

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC Hetelucht Plus

Stap 2:
Pak 4 ronde ormpjes en spray de buitenkant in met bakspray.

Stap 3:
Leg het bladerdeeg op de werkbank en prik het in met een vork.

Stap 4:
Vorm het bladerdeeg om de buitenkant van de ronde vorm en snijd de rand bij met de achterkant van een mes voor een strakke rand.

Stap 5:
Plaats de vormpjes op een rooster in het midden van de oven en bak ze in 15 tot 20 minuten goudgeel gaar en droog.

Stap 6:
Laat iets afkoelen en haal dan van de vormpjes. Laat verder afkoelen.

Stap 7:
Roer intussen de mascarpone aan met wat honing naar smaak, voeg wat rasp van de limoen toe en op het laatst wat basilicum.

Stap 8:
Schep dit in de afgekoelde bladerdeeg bakjes. Snijd de aardbeien in plakjes en vul speels af.

Stap 9:
Garneer eventueel nog met wat basilicum of poedersuiker.

 

Voor de liefhebbers

Banketbakkersroom kan ook in plaats van de mascarpone.