Entrecôte met schimmelkaas en rode wijnsaus

Entrecôte met schimmelkaas en rode wijnsaus

VleesOvenGemiddeld

Ingredienten

  • 2 dubbele entrecôtes à 400 gram
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 70 gram blauwschimmelkaas
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel gesneden bieslook
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 10 cherrytomaatjes
  • 50 gram spekblokjes
  • 300 ml water
  • 1 theelepel bonenkruid
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml runderbouillon
  • 125 ml rode wijn
  • Cayennepeper
  • Mespunt suiker

Benodigdheden

  • Braadpan
  • Ovenschaal
  • Pan

Stap 1:
Verwarm de gourmet-warmhoudlade, met daarin een ovenschaal, gedurende 15 minuten op stand 4. Het is ook mogelijk om de entrecôte in de oven te bereiden, zie hiervoor stap 9.

Stap 2:
Kruid het vlees met zout en peper.

Stap 3:
Verhit de olie in een braadpan op de kookplaat. Bak het vlees in circa 4-6 minuten aan beide kanten stevig aan. Leg het vlees in de voorverwarmde ovenschaal in de gourmet-warmhoudlade voor 120-145 minuten en een kerntemperatuur van 55-60 ºC. Zet de braadpan met het braadvet tot verder gebruik apart.

Stap 4:
Kneed, ca. 40 minuten voor het einde van de kooktijd, de blauwschimmelkaas met 50 gram boter door elkaar en voeg de bieslook toe. Leg het kaasmengsel op een stuk huishoudfolie, rol het stevig op tot een toffee en leg het in de koelkast.

Stap 5:
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukken van 3-4 centimeter lang. Schil de uien en snipper ze. Was de tomaten en snijd ze in vieren.

Stap 6:
Breng water op de kookplaat aan de kook. Voeg de bonen toe en kook ze in 15-20 minuten gaar. Giet de bonen af en zet ze apart.

Stap 7:
Verwarm 20 gram boter in een pan op de kookplaat en bak spek en uien aan. Voeg de bonen, tomaten en het bonenkruid toe en breng op smaak met zout en peper.

Stap 8:
Verwarm de pan met het braadvet, voeg de bloem toe en bak het al roerende. Voeg, al roerende met de garde, bouillon en wijn toe. Roer tot de bloem volledig is opgenomen en de saus is gebonden. Breng op smaak met zout, cayennepeper en suiker.

Stap 9:
Snijd het vlees in porties. Snijd van het schimmelkaasrolletje schijven en verdeel ze over het vlees. Leg het vlees met de groente op voorverwarmde borden en lepel er wat rode wijnsaus bij. Lekker met aardappelschijfjes!
Geen gourmet-warmhoudlade? Bereid de entrecôte dan in de oven:

Stand: Boven-onderwarmte
Temperatuur: 80 ºC
Tijd: 120-145 minuten