Tijdens het wassen gaat er helaas wel eens wat mis. Een gekrompen wollen trui of een witte bloes die lichtroze uit de machine komt … Wij zetten de meest gemaakte wasfouten voor je op een rij. Inclusief oplossing!
Wasverzachter ruikt natuurlijk erg lekker, maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet zo goed is voor je kleding en je wasmachine? Om maar niet te spreken over je portemonnee en het milieu … Bij de meeste kleding is wasverzachter ook helemaal niet nodig. Gebruik het daarom alleen voor linnen wasgoed en badhanddoeken. Voor kledingstukken die na het wassen nog de droger ingaan, is wasverzachter sowieso overbodig. Toch een lekker geurtje? Koop dan een van de Miele geurflacons voor in de droger.
Heb jij wel eens wasgoed dat zelfs na het wassen nog onfris ruikt? Of blijven er soms witte strepen achter op je jeans? Dan doseer je waarschijnlijk te veel wasmiddel. Overdosering veroorzaakt een onaangename geur. Gebruik de hoeveelheid wasmiddel die op de verpakking staat van jouw wasmiddel of kies één van onze TwinDos-wasmachines met automatische dosering. Probleem opgelost!
Wil je hier meer over weten? Lees dan onze tips over wasmiddel doseren.
Met lichtroze t-shirts als resultaat. Altijd balen als dit gebeurt. Maar als je alle verkleurde kledingstukken zo snel mogelijk opnieuw wast met een speciaal ontkleurmiddel zijn ze nog te redden! Doe dit wel voordat de was droog is, anders is het helaas te laat en zit er niets anders op dan die roze shirts aan te trekken.
Een kledingstuk is niet voor niets voorzien van een waslabel. Hierop staat namelijk hoe jouw wasgoed gewassen moet worden om de kwaliteit te behouden. Controleer dan ook altijd dit etiket voordat je de was doet. Houd hierbij rekening met de zwakste vezel. 90% katoen en 10% polyamide? Kies dan een wasprogramma voor synthetische stoffen. Let ook altijd op de aangegeven temperatuur. Eenmaal gekrompen, is helaas altijd gekrompen …
Een overbeladen wasmachine kan zorgen voor een onfrisse was. Het vrijgekomen water en wasmiddel kunnen dan niet goed genoeg hun werk doen. Gelukkig voor jou geven de Miele wasmachines aan hoeveel kg was per programma in de wasmachine mag. Volg je dit advies op, dan zit je altijd goed.
Onaangename geurtjes kunnen ook ontstaan als je wasmachine niet op tijd of niet goed gereinigd wordt. Het is daarom belangrijk dat je deze regelmatig schoonmaakt. Haal na het draaien eens een doekje langs de wasmiddellade en droog de rubberen rand goed af. Ook adviseren we je 1x per week een 60 °C-was te draaien en 1x in de drie maanden een was van 90 °C. Zo voorkom je dat er wasmiddel- en vuilresten achterblijven en blijft je trommel lekker fris.
Houd je deze veelgemaakte wasfouten én de bijbehorende oplossingen in je achterhoofd, dan is een langere levensduur van je wasgoed en -machine verzekerd. Succes!
Eerste hulp nodig bij het sorteren van wasgoed? Kijk dan eens naar onze tips in “Wasgoed sorteren doe je zo”.