Wat is TwinDos en hoe werkt het?

Het TwinDos-systeem doseert geheel automatisch de juiste hoeveelheid op het ideale moment tijdens het wasproces. Of het nu gaat om bonte of witte was. Het TwinDos-systeem wordt gebruikt met UltraPhase 1 en UltraPhase 2-wasmiddel van Miele.

Automatisch doseren met TwinDos is niet alleen handig, maar zorgt er ook voor dat jouw was perfect schoon wordt. Om gebruik te kunnen maken van UltraPhase 1 en 2, moet het TwinDos doseersysteem op de wasautomaat geactiveerd zijn.  In deze video wordt uitgelegd hoe je het TwinDos systeem activeert.

Na activatie en ingebruikneming worden UltraPhase 1 en 2 tijdens het wasproces op verschillende tijdstippen gedoseerd. UltraPhase 1 en 2 reinigen wit en gekleurd textiel grondig. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is UltraPhase 1 geen vervanging voor bonte was, en UltraPhase 2 voor alleen maar witte was. Juist de combinatie van beide producten zorgt voor het beste wasresultaat.

Heeft u delicate stoffen zoals wol of zijde? Bekijk dan eens dit artikel 15 met wastips

Nieuwe geur

UltraPhase 1 en UltraPhase 2 hebben van origine geen geur. De vernieuwde flacons hebben echter de bekende frisse Miele Aqua geur! Daarmee is de geur na het wassen intensiever en langer aanwezig dan voorheen.

Bewaartips UltraPhase 1 en 2

De flacons voor UltraPhase 1 en 2 dienen rechtop, vorstvrij en uit het zonlicht bewaard te blijven. Als de flacons niet rechtop bewaard worden, bestaat de kans dat de flacons met wasmiddel vacuüm trekken. Dit komt omdat er een rond beluchtingsventieltje aan de bovenzijde zit, die lucht doorlaat als er vloeistof uit de flacon wordt gepompt. Als de flacon al is gebruikt en de flacon staat niet rechtop, dan komt er zeep in het ventieltje en kristalliseert de zeep. Gevolg is dat het ventiel verstopt raakt en de flacon vacuüm wordt gezogen.

Het wasmiddel is vervolgens niet meer bruikbaar, wat zonde zou zijn! Rechtop zetten van de flacons voorkomt dus het vacuümtrekken van de flacons met wasmiddel.

Naar de shop

Ontdek UltraPhase wasmiddel

Heb je een wasmachine met het TwinDos-systeem? Dan kun je gebruik maken van UltraPhase wasmiddel. Kies voor losse cartridges of voor een pakket met UltraPhase 1 en 2, zodat je ruim 110 wassen kunt draaien.

Naar de webshop