Zeebaars Italiaanse stijl
Ingredienten
- Voor 2 porties:
- 2 zeebaarzen (elk 120 g)
- 1–2 pomodori
- 8 grote blaadjes basilicum
- ½ theelepel zeezout
Benodigdheden
- Vacumeerzak
Sous-vide koken
Stap 1:
Bestrooi de zeebaarzen aan beide kanten met zout en peper. Snijd de tomaten in dunne schijfjes en leg deze op de vis.
Stap 2:
Leg de basilicumblaadjes erop. Voeg nogmaals zout en peper toe. Doe het geheel in de vacuümzak en vacumeer de inhoud. Instellingen vacumeerlade:
Zak vacumeren
Vacumeerstand 3
Tip
Heb je geen vacumeerlade? Vraag het jouw viswinkel als je de vis koopt!
Stap 3:
Leg de vacumeerzak op het rooster in de ovenruimte en bereidvolgens de instellingen.:
Temperatuur: 52 °C
Duur: 25 minuten
Niveau rooster: 2e van onderen
Stap 4:
Haal de vis uit de vacuümzak en serveer deze op een saladebedje of met witbrood.
Bak de huidkant van de vis eventueel heel kort aan in een hete pan.