De bereidingstijd is ca. 2 uur.
Bereidingswijze
Biefstuk
Stap 1:
Doe de biefstukken in een vacuümzak met een scheutje olijfolie. Leg op iedere biefstuk een takje tijm en een stukje gekneusde knoflook.
Stap 2:
Vacumeer de biefstukken.
Vacumeerlade Stand 3
Stap 3:
Leg de biefstuk in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Stomen 55 °C Bereidingstijd 30 minuten
Stap 4:
Bewaar de biefstukken op het aanrecht tot verder gebruik.
Witlof
Doe de witlof, sinaasappelsap en tijm in een vacuümzak.
Vacumeer de witlof.
Bewaar de witlof tot verder gebruik in de koeling.
Aardappelen
Snijd 8 aardappels in een mooie vorm, leg in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Stomen 100 °C Bereidingstijd 20 minuten
Serveren
Leg de gevacumeerde witlof in een stoomovenpan met gaatjes, zet in de stoomoven en stel in.
Vet de biefstuk in met een beetje olie. Verhit een koekenpan en bak de biefstukken rondom bruin. Voeg op het laatst een klontje boter toe.
Leg de biefstuk, witlof en 2 aardappels op een bord en schep er wat van de jus eromheen.
Tip: Heb je geen vacumeerlade? Vraag het dan even de slager.