Biefstuk met witlof en aardappelen

2 uurVleesStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor ca. 4 personen

Ingredienten

  • 4 stuks biefstuk à 140 gram
  • 5 takjes tijm
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • boter
  • kleine witlof
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 8 kleine aardappelen

Benodigdheden

  • Aardappelschilmesje
  • Koekenpan
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Vacumeerzak
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 2 uur.

 

Bereidingswijze

Biefstuk

Stap 1:

Doe de biefstukken in een vacuümzak met een scheutje olijfolie. Leg op iedere biefstuk een takje tijm en een stukje gekneusde knoflook.

Stap 2:

Vacumeer de biefstukken.

Vacumeerlade                             Stand 3

Stap 3:

Leg de biefstuk in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.

Stomen                                        55 °C
Bereidingstijd                             30 minuten

Stap 4:

Bewaar de biefstukken op het aanrecht tot verder gebruik.

 

Witlof

Stap 1:

Doe de witlof, sinaasappelsap en tijm in een vacuümzak.

Stap 2:

Vacumeer de witlof.

Vacumeerlade                            Stand 3

Stap 3:

Bewaar de witlof tot verder gebruik in de koeling.

 

Aardappelen

Stap 1:

Snijd 8 aardappels in een mooie vorm, leg in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.

Stomen                            100 °C
Bereidingstijd                  20 minuten

 

Serveren

Stap 1:

Leg de gevacumeerde witlof in een stoomovenpan met gaatjes, zet in de stoomoven en stel in.

Stomen                            100 °C
Bereidingstijd                  20 minuten

Stap 2:

Vet de biefstuk in met een beetje olie. Verhit een koekenpan en bak de biefstukken rondom bruin. Voeg op het laatst een klontje boter toe.

Stap 3:

Leg de biefstuk, witlof en 2 aardappels op een bord en schep er wat van de jus eromheen.

Tip: Heb je geen vacumeerlade? Vraag het dan even de slager.