Ingredienten
- 4 stuks biefstuk à 140 gram
- 5 takjes tijm
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- boter
- kleine witlof
- 30 ml sinaasappelsap
- 8 kleine aardappelen
Benodigdheden
- Aardappelschilmesje
- Koekenpan
- Stoomovenpan met gaatjes
- Vacumeerzak
- Snijplank
Bereidingswijze van biefstuk met witlof en aardappelen
Biefstuk
Stap 1
Doe de biefstukken in een vacuümzak met een scheutje olijfolie. Leg op iedere biefstuk een takje tijm en een stukje gekneusde knoflook.
Stap 2
Vacumeer de biefstukken
Vacumeerlade stand 3
Stap 3
Leg de biefstuk in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Stomen 55 °C
Bereidingstijd 30 minuten
Stap 4
Bewaar de biefstukken op het aanrecht tot verder gebruik.
Witlof
Stap 1
Doe de witlof, sinaasappelsap en tijm in een vacuümzak.
Stap 2
Vacumeer de witlof.
Vacumeerlade stand 3
Stap 3
Bewaar de witlof tot verder gebruik in de koeling.
Aardappelen
Stap 1
Snijd 8 aardappels in een mooie vorm, leg in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Stomen 100 °C
Bereidingstijd 20 minuten
Serveren
- Leg de gevacumeerde witlof in een stoomovenpan met gaatjes, zet in de stoomoven en stel in.
Stomen 100 °C
Bereidingstijd 20 minuten
- Vet de biefstuk in met een beetje olie. Verhit een koekenpan en bak de biefstukken rondom bruin. Voeg op het laatst een klontje boter toe.
- Leg de biefstuk, witlof en 2 aardappels op een bord en schep er wat van de jus eromheen.
Tip
Heb je geen vacumeerlade? Vraag het dan even de slager.