Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Biefstuk met witlof en aardappelen

VleesStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 4 stuks biefstuk à 140 gram
  • 5 takjes tijm
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • boter
  • kleine witlof
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 8 kleine aardappelen

Benodigdheden

  • Aardappelschilmesje
  • Koekenpan
  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Vacumeerzak
  • Snijplank

Bereidingswijze van biefstuk met witlof en aardappelen

Biefstuk

Stap 1
Doe de biefstukken in een vacuümzak met een scheutje olijfolie. Leg op iedere biefstuk een takje tijm en een stukje gekneusde knoflook.

Stap 2
Vacumeer de biefstukken

Vacumeerlade                                        stand 3

Stap 3
Leg de biefstuk in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.

Stomen                                        55 °C
Bereidingstijd                             30 minuten

Stap 4
Bewaar de biefstukken op het aanrecht tot verder gebruik.

Witlof

Stap 1
Doe de witlof, sinaasappelsap en tijm in een vacuümzak.

Stap 2
Vacumeer de witlof.

Vacumeerlade                            stand 3

Stap 3
Bewaar de witlof tot verder gebruik in de koeling.

Aardappelen

Stap 1
Snijd 8 aardappels in een mooie vorm, leg in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.

Stomen                            100 °C
Bereidingstijd                 20 minuten

 

Serveren

  1. Leg de gevacumeerde witlof in een stoomovenpan met gaatjes, zet in de stoomoven en stel in.

Stomen                            100 °C
Bereidingstijd                 20 minuten

  1. Vet de biefstuk in met een beetje olie. Verhit een koekenpan en bak de biefstukken rondom bruin. Voeg op het laatst een klontje boter toe.
  2. Leg de biefstuk, witlof en 2 aardappels op een bord en schep er wat van de jus eromheen.

Tip

Heb je geen vacumeerlade? Vraag het dan even de slager.

Deel dit artikel: