Chicken lollipops
Ingredienten
- 8 stuks drumstick
- Zout
- 100 ml teriyaki saus
- 50 ml mirin
- 2 Bosui gesneden
- 30 g Gefrituurde uitjes
Benodigdheden
- Stoomovenpan met gaatjes
- Vacumeerzak
Stap 1:
Meng de teriyaki saus met de mirin.
Stap 2:
Snijd de kipdrumstick aan de bovenkant bij het bot in en schuif het vlees terug en haal het bovenste gedeelte eraf.
Stap 3:
Doe de kip samen met de teriyaki saus in een vacuümzak en vacumeer.
Vacumeerlade stand 3
Stap 4;
Schuif de kip in de stoomoven en stel deze in
Stomen 75⁰C
Bereidingstijd 40 minuten
Stap 5:
Haal de kip uit de zak en bewaar de marinade.
Stap 6:
Verhit de BBQ naar 180 °C
Stap 7:
Rooster de chicken lollipops.
BBQ 175⁰C
Bereidingstijd 10 minuten
Stap 8:
Dompel de lollipops in de teriyaki saus en zet nog voor 5 minuten terug.
Stap 9:
Dompel de lollipops nogmaals.
Stap 10:
Meng de ingrediënten voor de crunch door elkaar en dip hierin de onderkant van de lollipops.