Doradefilets Italiaanse stijl

Dit is een recept voor 2 personen.

VisVacumeerladeMakkelijk

Ingredienten

  • 2 doradefilets (à 120 g)
  • panklaar 2 pomodori | in dunne plakjes
  • 8 grote blaadjes basilicum
  • ½ theelepel zeezout
  • ½ theelepel peper

Benodigdheden

  • Vacumeerzak

Sous-vide koken

Stap 1:
Breng de doradefilets aan beide kanten op smaak met zeezout en peper.

Stap 2:
Beleg de doradefilets met de pomodori. Strooi er basilicum overheen. Kruid nogmaals met zeezout en peper. Doe de doradefilets in de vacumeerzak en vacumeer volgens de instellingen.

Zak vacumeren
Vacumeerstand 3

 

Tip

Heb je geen vacumeerlade? Vraag het dan aan viswinkel als je de vis koopt!

 

Stap 3:
Leg de vacumeerzak op het rooster in de ovenruimte en bereid volgens de instellingen.:

Ovenfuncties: Sous-vide
Temperatuur: 52 °C
Duur: 25 minuten
Niveau rooster: 2e van onderen

Stap 4:
Haal de vis uit de vacuümzak en serveer deze op een saladebedje of met witbrood.
Bak de huidkant van de vis eventueel heel kort aan in een hete pan.