Kip Tandoori
De bereidingstijd is ca. 3,5 tot 6,5 uur.
Bereiding
Stap 1: Spoel de kippendijen en dep droog.
Stap 2: Snijd de rode peper fijn, zonder pitjes of zaadlijsten.
Stap 3: Doe de yoghurt in een ruime kom.
Stap 4: Voeg hier het sap van de limoen aan toe.
Stap 5: Meng nu de knoflook met de peper en gehakte koriander en roer dit door de yoghurt.
Stap 6: Meng de rest van de ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Stap 7: Smeer deze marinade lekker dik op de kippendijen en doe ze dan in een vacuümzak. Vacumeer op stand 3 en laat het 3 uur marineren in de koelkast. Heeft u geen vacumeerlade? Dan moet het wat langer marineren om de smaken er mooi in te krijgen. Ga hierbij uit van 4-6 uur.
Stap 8: Grill ze op de BBQ en serveer er een lekkere salade bij.
Stap 9: Bestrooi met gehakte koriander en geef er wat limoen bij.
Tip: In plaats van garam masala en komijn kunt u ook Tandoori-kruiden gebruiken.