Kip Tandoori

Kip Tandoori

GevogelteBBQ
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 kippendijen, ontbeend
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 limoen (sap)
  • 1 rode chilipeper, gesneden
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1 el rode currypasta
  • 1 tl garam masala
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ el bruine suiker
  • Zout en peper uit de molen

Benodigdheden

  • Kom
  • Vacumeerzak

De bereidingstijd is ca. 3,5 tot 6,5 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Spoel de kippendijen en dep droog.

Stap 2:
Snijd de rode peper fijn, zonder pitjes of zaadlijsten.

Stap 3:
Doe de yoghurt in een ruime kom.

Stap 4:
Voeg hier het sap van de limoen aan toe.

Stap 5:
Meng nu de knoflook met de peper en gehakte koriander en roer dit door de yoghurt.

Stap 6:
Meng de rest van de ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.

Stap 7:
Smeer deze marinade lekker dik op de kippendijen en doe ze dan in een vacuümzak. Vacumeer op stand 3 en laat het 3 uur marineren in de koelkast. Heeft u geen vacumeerlade? Dan moet het wat langer marineren om de smaken er mooi in te krijgen. Ga hierbij uit van 4-6 uur.

Stap 8:
Grill ze op de BBQ en serveer er een lekkere salade bij.

Stap 9:
Bestrooi met gehakte koriander en geef er wat limoen bij.

 

Tip: In plaats van garam masala en komijn kunt u ook Tandoori-kruiden gebruiken.