Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Rabarber met vanille

Rabarber met vanille

GroenteVacumeerladeMakkelijk

Ingredienten

  • 250 g verse rabarber
  • 1 vanillestokje
  • 70 g agavediksap

Benodigdheden

  • Vacumeerzak

Sous-vide koken

Stap 1:
Schil de rabarber. Verwijder de houterige draden. Snijd de rabarber in hapklare stukken. Snijd het vanillestokje in lengterichting open. Schraap het merg eruit en meng het met het agavediksap. Schil de sinaasappel met een dunschiller en houd de stukjes schil apart.

Stap 2:
Leg de rabarberstukken naast elkaar in de vacuümzak. Voeg het agavediksap en de sinaasappelschillen toe en vacumeer het geheel. Instellingen vacumeerlade:

Zak vacumeren
Vacumeerstand 3

Heeft u geen vacumeerlade? Doe de ingrediënten in een dichte stoomovenpan en voeg agavediksap tot de rabarber net onder staat.

Stap 3:
Bereid de rabarber. Instellingen stoomoven:

Temperatuur: 75 °C
Duur: 13 minuten
Niveau rooster: 2e van onderen

Stap 4:
Giet eerst alleen het vocht uit de vacuümzak in een pannetje. Dik het vocht op de kookplaat in. Dien de rabarber hiermee op.

 

Tip

Heerlijk met vanille-ijs of wafels.

Voor dit gerecht is een vacumeerzak nodig

Vacumeerzakken zijn ideaal voor sousvide koken, geschikt voor vloeibare en vaste levensmiddelen  en voor eenmalig gebruik.

Koop op Miele.nl
Deel dit artikel: