De jaarlijkse garderobewissel: zo blijft je zomerkleding mooi

Als de wereld om je heen roodbruin begint te kleuren, is het weer tijd voor de jaarlijkse garderobewissel. Zomerkleding verdwijnt naar een plekje hoog of achter in de kast, om plaats te maken voor je warme truien en lange broeken. Maar hoe pak je dat aan en hoe houd je kwetsbare kledingstukken mooi in de opslag?

Aan de slag! Je kunt het best beginnen met wassen. Als je de kleding schoon weglegt, heb je minder kans op motten en komt alles straks weer fris uit de kast. Dat is weer een extra leuk begin van de lente. Ontbreekt er een knoop? Zet die er nog gauw even aan, daar zal je over een paar maanden blij om zijn.

Ontbreekt er een knoop? Zet die er nog even aan, daar zal je over een paar maanden blij om zijn!

Of je ze nu ophangt of in de droger droogt: zorg dat de kleding die je eerst gewassen hebt door en door droog is voor ze de kast ingaat. Ook dan heb je minder kans op motten, want vocht en schimmel trekt ongedierte aan.

Je favoriete jas opbergen? Bijna alle jassen kunnen tegenwoordig gewoon in de machine op 20 of 30 graden, dus ook die leuke zomerjas. Check voor de zekerheid even de wassymbolen. Leren jassen mogen niet in de wasmachine.

Die prachtige zijden bloezen of jurken kun je het beste wassen met het speciale wasprogramma Zijde van Miele. Dat is ook geschikt voor andere kwetsbare textielsoorten die geen wol bevatten. Hang zijden kledingstukken in een speciale kledingzak in de kast, dan blijven ze kreukvrij en kun je ze straks meteen weer aan.

Kom je dingen tegen die je nooit meer aantrekt? Geef het weg of organiseer een kledingruilparty.

Kom je bij het opruimen en opnieuw inrichten van je kledingkast dingen tegen die nog helemaal goed en leuk zijn, maar die je toch nooit meer aantrekt? Geef het weg of organiseer een kledingruilparty. Dan hoef je het niet weg te gooien en heb jij weer ruimte in de kast voor iets wat je wel vaak draagt!

Ontdek de wasmiddelen van Miele

Of je nou een wollen trui was of stinkende sportkleding wast, de speciale soorten wasmiddel van Miele zorgen keer op keer voor een perfect schone was.

Bekijk ons assortiment wasmiddelen