Wat betekenen de wassymbolen?

Iedereen weet dat er wassymbolen aan de binnenkant van je kleding staan met daar op wasvoorschriften, maar wat betekenen deze nou eigenlijk precies?

In dit artikel wordt uitgelegd wat de betekenis is van de wassymbolen die op de waslabels staan.

Wanneer je het wasetiket volgt blijft je kleding langer mooi en en wordt voorkomen dat je kleding verkleurt of krimpt.

Lees hier 15 wastips voor het perfecte wasresultaat

Wassen

WassymbolenGeschikt voor machinewas. Gebruik het gewone programma, met een maximale temperatuur van 60° Celsius. Er kan ook normaal gecentrifugeerd worden.

WassymbolenGeschikt voor machinewas. Gebruik het gewone programma, met een maximale temperatuur van 40° Celsius. Er kan ook normaal gecentrifugeerd worden.

WassymbolenGeschikt voor machinewas. Gebruik een speciaal programma voor wol of delicate was, met een maximaal watertemperatuur van 30° Celsius. Centrifugeer op lagere toeren.

WassymbolenAlleen met de hand wassen, dus niet in de wasmachine.

WassymbolenNiet wassen, en zelfs niet laten weken in water.

Stomen

Chemische reiniging bij de stomerij is mogelijk. Deze mag verschillende soorten reinigingsmiddelen gebruiken, zoals minerale terpetine of perchloor.

Chemische reiniging bij de stomerij is mogelijk. Deze mag verschillende soorten reinigingsmiddelen gebruiken, zoals tetrachloroethene, koolwaterstof of perchloor.

Speciale chemische reiniging bij de stomerij is mogelijk. Deze mag verschillende soorten reinigingsmiddelen gebruiken, zoals tetrachloroethene, koolwaterstof of perchloor.

Chemische reiniging bij de stomerij is mogelijk. Deze mag slechts een enkele soort reinigingsmiddel gebruiken, zoals koolwaterstof, fluorcarbon of minerale tempetine.

Speciale chemische reiniging bij de stomerij is mogelijk. Deze mag slechts beperkte reinigingsmiddelen gebruiken, met beperkingen qua temperatuur.

Niet geschikt voor chemische reiniging bij de stomerij. Gebruik zelf thuis ook geen vlekkenverwijderaar, aangezien de in de kleding gebruikte stof hier niet tegen bestand is.

Bleken

Het is mogelijk dit kledingstuk te bleken met (chloor) bleekwater of geconcentreerd bleekmiddel.

Geen (chloor)bleekmiddel gebruiken; daar is de kleding niet tegen bestand.

Drogen

Je kunt dit kledingstuk in de wasdroger doen en tot hoge temperatuur laten drogen.

Je kunt dit kledingstuk in de wasdroger doen, maar niet op hoge temperatuur.

Dit kledingstuk is er niet tegen bestand om in de wasdroger gedaan te worden.

Geen gebruik maken van de wasdroger. Om vervorming van de kleding te voorkomen, laat je dit kledingstuk liggend drogen.

Laat dit kledingstuk hangend drogen. Geen gebruik maken van de wasdroger.

Hang dit kledingstuk nat op om te laten drogen. Geen gebruik maken van de wasdroger.

Strijken

Je kunt heet strijken (maximaal 200° Celsius). Dit geldt bijvoorbeeld voor kleding van linnen, katoen en viscose.

Gebruik niet de heetste stand van het strijkijzer, omdat dit de kleding kan schaden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij stoffen als wol en een mix van polyester. Strijk maximaal op 150° Celsius.

Alleen op lage temperatuur strijken (tot 110° Celsius. Dit is het geval bij de meeste synthetische stoffen zoals acryl, polyester of nylon.

Dit kledingstuk niet strijken, omdat dit tot schade kan leiden.

Ontdek Miele wasmiddelen

Miele heeft een eigen lijn wasmiddelen ontwikkeld. De wasmiddelen zijn grondig getest en afgestemd op gebruik met een Miele wasmachine. Hierdoor krijg je beste wasresultaten en blijft de kwaliteit van je kleding perfect.

Naar de webshop