Ontdek de mogelijkheden van jouw kookplaat

Het is vaak het middelpunt van een keuken: de kookplaat. Dit apparaat dat vrijwel iedere dag gebruikt wordt, is in talloze uitvoeringen verkrijgbaar. Van inductie tot gas, in RVS of glas, met of zonder afzuiging, wel of geen flexibele zones: voor elke smaak en elke keuken vind je een passende kookplaat. Lees hier de voor- en nadelen van de verschillende uitvoeringen en kom erachter wat bij jou past.

Om heerlijke gerechten te bereiden, heb je aan een goed werkende kookplaat vaak al genoeg. Op deze receptenpagina vind je verschillende recepten, zowel tijdloos als passend bij het seizoen. Heb je vragen over de recepten of kom je er niet uit? Laat het ons weten, dan kijken onze chefs met alle (kook)liefde even met je mee.

Receptenzoeker

Filter by Bereiding
Friteuse
Magnetron
Combimagnetron
Vriezer
Ijsmachine
Dialog oven
BBQ
Koelkast
Combi-stoomoven
Gourmet-Warmhoudlade
Kookplaat
Oven
Stoomoven
Vacumeerlade

Filter recepten op:

Altijd dezelfde temperatuur met TempControl

Aanbranden van gerechten is verleden tijd met TempControl van Miele. Deze unieke innovatieve techniek zorgt ervoor dat de temperatuur binnen een bepaalde vermogensstand zeer constant blijft. Zo bereik je optimale resultaten bij het braden van bijvoorbeeld vleesgerechten. TempControl heeft 3 braadstanden en een sudderstand, allemaal met ideale temperaturen. Doordat deze gelijkmatig blijven, hoef je dus niet meer constant zelf de temperatuur bij te stellen.

  • Braadstand 1 is geschikt voor alle gerechten die worden bereid met een lage braadtemperatuur, zoals gebakken eieren, kipfilet, frikandellen en meer.
  • Braadstand 2 gebruik je bij het bereiden van bijvoorbeeld garnalen, steaks, schnitzel of reepjes vlees. Ook ideaal voor het roosteren van zaden en het bereiden van tortilla of karamel.
  • Braadstand 3 is perfect voor wokken en het aanbraden van vlees voor stoofschotels. Ook pannenkoeken lukken optimaal op deze stand.
  • De sudderstand zorgt voor de juiste temperatuur bij het maken van sauzen, zoals een ragout of bolognesesaus. Zónder spetteren en mét een perfect resultaat.

 

Handige warmhoudfunctie

Hoe makkelijk is het als je gerechten op een ideale manier kunt warmhouden, onafhankelijk van de hoeveelheid? De kookplaten van Miele zijn voorzien van een handige warmhoudfunctie, waardoor gerechten op serveertemperatuur worden gehouden door een intelligente controle van de panbodem. Ideaal als je nog even moet wachten met uitserveren, nog andere voorbereidingen te doen hebt voor de maaltijd of gewoon nog even je wijntje wilt opdrinken.

 

Veilig schoonmaken

Vaak is het onmogelijk om de kookplaat tijdens of vlak na het koken schoon te maken, zonder je handen te verbranden. Met de schoonmaakbeveiliging op Miele kookplaten is veilig schoonmaken gegarandeerd. Deze slimme functie maakt het mogelijk om het bedienen van de kookplaat door een lichte aanraking gedurende 20 seconden te onderbreken. Alle instellingen blijven behouden en de resterende tijd is zichtbaar op de timer. Zo kun je pannen verplaatsen of tussendoor schoonmaken, zonder dat de instellingen worden veranderd.

Perfectie tot in detail

Je ziet, een kookplaat kan vaak meer dan je denkt. Ontdek alle productvoordelen van Miele kookplaten op miele.nl.