Mexican burger

Mexican burger

VleesKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 240 gram runderstaartstuk (picanha)
  • 60 gram buikspek
  • 2 gram zout
  • tabasco (naar smaak)
  • 2 Romatomaten
  • ½ rode ui (klein)
  • ¼ bos koriander
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 avocado
  • 4 stuks cherrytomaatjes
  • ½ rode ui (klein)
  • 1 limoen
  • peper en zout
  • 4 maïsbroodjes
  • jalapeño peper

Benodigdheden

  • Gehaktmolen
  • Pan

De bereidingstijd is ca. 15 tot 25 minuten.

 

Bereiding

Burger

Stap 1:
Leg het spek in het vriesvak. Dat zorgt ervoor dat het eenvoudig in kleine blokjes kan worden gesneden. Snijd het spek in blokjes.

Stap 2:
Snijd het vlees in kleine gelijke stukken en meng met het zout, tabasco en spek.

Stap 3:
Draai het vlees door de gehaktmolen en maak er burgers van, druk het niet te strak aan zodat het een losse structuur blijft behouden.

 

Pico de gallo

Stap 1:
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadkern en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Stap 2:
Pel en snipper de rode ui en hak de koriander fijn.

Stap 3:
Meng de tomatenblokjes met de ui en koriander. Voeg een scheut olie toe en sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar tot serveren in de koelkast.

 

Guacamole

Stap 1:
Snijd de avocado rondom de pit doormidden en verwijder de pit en de schil. Pel en snipper de ui.

Stap 2:
Hak de avocado samen met de tomaatjes en ui fijn, de guacamole moet smeuïg zijn.

Stap 3:
Breng op smaak met peper, zout en sap van de limoen en bewaar tot serveren in de koelkast.

 

Serveren

Stap 1:
Verhit in een pan een scheutje olie. Bak de burgers en zorg ervoor dat de binnenkant nog wat rosé is.

Stap 2:
Snijd de maïsbroodjes door en rooster de binnenkant.

Stap 3:
Beleg de broodjes met de guacamole, burger, pico de gallo en garneer met de peper, koriander en tortilla-chips.

 

Biertip: Corona bier