Nieuwe kleding de eerste keer wassen

Af en toe is het feest: je hebt een nieuwe outfit aangeschaft en ziet er weer uit om door een ringetje te halen. Maar hoe was je jouw nieuwste aanwinsten voor het eerst en hoe zorg je dat je nieuwe kleding zo lang mogelijk mooi blijft?

1. Eerst wassen, dan pas dragen

Het klinkt misschien wat overdreven, maar het is wel zo fris om nieuwe kleding vooraf te wassen. Misschien hebben andere mensen de kleding al gepast en bovendien was je zo de chemische stoffen weg die fabrikanten gebruiken om kreukjes te vermijden.

2. Gebruik waspoeder voor witte kleding

Het blijft een uitdaging: zorgen dat je stralend witte kleding stralend wit blíjft. Het beste kun je daarvoor klassiek waspoeder gebruiken. Dat blijkt effectiever te zijn dan vloeibaar wasmiddel. In waspoeder speciaal voor witte kleding, zoals UltraWhite van Miele zitten bovendien bestanddelen die je kleding helder houden. Gebruik je het Miele UltraPhase 1 en 2 wasmiddel? Daar zijn deze bestandsmiddelen ook aan toegevoegd.

 

3. Felle kleuren apart wassen

Mooi rood of knalblauw: daar vrolijk je de donkere dagen mee op. Maar zorg dat ze niet afgeven op je andere mooie kleding. Daarvoor kun je ze het beste de eerste keer apart wassen. Rode tinten kun je daarna het beste binnenstebuiten samen met donkere kleuren wassen.

Ontdek de wasmiddelen van Miele

Of je nou een wollen trui was of stinkende sportkleding wast, de speciale soorten wasmiddel van Miele zorgen keer op keer voor een perfect schone was.

Bekijk ons assortiment wasmiddelen

4. Was wol met een fijnwasmiddel

Was wol in de wasmachine met het wasprogramma voor fijne was of wol. Ook als de kleding maar 20% wol bevat. Gebruik een fijnwasmiddel zoals het vloeibare WoolCare uit de Miele CareCollection. Daarmee blijft je nieuwe wollen trui of vest superzacht en blijven de kleuren helder en stralend.

 

5. Kleding met print binnenstebuiten

Het beste kun je kledingstukken met een print altijd binnenstebuiten wassen op maximaal 30 graden. Stop ze niet in de droger, door de hoge temperaturen kunnen de kleuren vervagen.

6. Spijkerstof op jeansprogramma

Een nieuwe spijkerbroek hou je lang mooi door deze de eerste keer apart en later samen met donkere kleuren te wassen. Gebruik niet te veel wasmiddel. Om witte strepen te voorkomen gebruik je het jeansprogramma op je Miele-wasmachine of voeg een beetje extra water toe. Voor een donkerblauwe spijkerbroek kun je wasmiddel voor donkere kleuren gebruiken zoals UltraDark van Miele.

 

7. Zijde kan gewoon in de wasmachine

Ook al staat er wat anders op het etiket: zijden kleding kun je perfect wassen in de wasmachine op een handwasprogramma of het speciale wasprogramma Zijde. Gebruik wel een fijnwasmiddel of een zijdewasmiddel.

Ontdek al onze reinigingsproducten

Om maximaal te blijven genieten van jouw wasmachine is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Dit kun je het beste doen met de reinigingsproducten van Miele

Bekijk onze reinigingsproducten