Ingredienten
- 600 gram beenham
- 4 el honing
- 2 el bruine suiker
- 2 el grove mosterd
- 1 el Provençaalse kruiden
Benodigdheden
- Folie
- Vacumeerzak
Stap 1:
Doe alle ingrediënten in een vacumeerzak en vacumeer op stand 3. Heeft u geen vacumeerlade? Dan kunt u de beenham ook marineren, strak in folie rollen en vervolgens stomen. Of kies ervoor om de beenham eerst te stomen en daarna op de BBQ af te lakken met de ingrediënten van de marinade.
Stap 2:
Plaats dit in de stoomoven op 85 ⁰C gedurende 45 minuten.
Stap 3:
Haal het vlees uit de vacuümzak en kleur deze op de barbecue mooi goudbruin. Strijk de marinade uit de zak nog drie keer over de beenham als laksaus.
Tip
De beenham kan twee dagen van tevoren al bereid worden. Bewaar dan in de vacuümzak in de koelkast. Lekker te serveren met koolsalade of gepofte aardappel! Liever een vegatarisch gerecht uit de vacumeerlade? Bekijk dan eens ons recept voor vanillewortels!