Gestoomde kabeljauw met limoen en sesam

30 - 40 minutenVisStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 limoen
  • 4 slablaadjes (romaine)
  • 500 gram kabeljauwfilet
  • Zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • Grofgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel olie van geroosterde sesam
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Stoomoven pan met gaatjes

De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en bewaar ze. Boen de limoen schoon en trek met een zesteur lange reepjes van de schil. Pers de limoen uit.

Stap 2:
Spoel de slabladeren schoon en laat ze uitlekken. Leg ze in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 3:
Verdeel de kabeljauw in vier gelijke stukken en wrijf ze in met zout.

Stap 4:
Leg ieder stuk kabeljauw op een slablad en besprenkel met de helft van het limoensap. Maal er zwarte peper over en leg de limoenreepjes erop.

Stap 5:
Stoom ze ongeveer 6 minuten op 85°C.

Stap 6:
Maak een dressing van de sojasaus, sesamolie, knoflooksuiker, de andere helft van het limoensap en de helft van de sesamzaadjes voor bij de gestoomde kabeljauw.

 

Tip: Leg de gestoomde kabeljauw op een verwarmd bord, schenk de dressing in kleine kommetjes en zet ze naast de vis. Bestrooi met de rest van de sesamzaadjes. Serveer er pandan rijst bij. Meer recepten voor in de stoomoven? Klik dan hier.