Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Gestoomde kabeljauw met limoen en sesam

VisStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 limoen
  • 4 slablaadjes (romaine)
  • 500 gram kabeljauwfilet
  • Zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • Grofgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel olie van geroosterde sesam
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Stoomovenpan met gaatjes

Stap 1:
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en bewaar ze. Boen de limoen schoon en trek met een zesteur lange reepjes van de schil. Pers de limoen uit.

Stap 2:
Spoel de slabladeren schoon en laat ze uitlekken. Leg ze in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 3:
Verdeel de kabeljauw in vier gelijke stukken en wrijf ze in met zout.

Stap 4:
Leg ieder stuk kabeljauw op een slablad en besprenkel met de helft van het limoensap. Maal er zwarte peper over en leg de limoenreepjes erop.

Stap 5:
Stoom ze ongeveer 6 minuten op 85°C.

Stap 6:
Maak een dressing van de sojasaus, sesamolie, knoflooksuiker, de andere helft van het limoensap en de helft van de sesamzaadjes voor bij de gestoomde kabeljauw.

 

Tip

Leg de gestoomde kabeljauw op een verwarmd bord, schenk de dressing in kleine kommetjes en zet ze naast de vis. Bestrooi met de rest van de sesamzaadjes. Serveer er pandan rijst bij. Meer recepten voor in de stoomoven? Klik dan hier.

Perfecte resultaten met Miele stoomovenpannen

Maak optimaal gebruik van je stoomoven met de stoomovenpannen van Miele. Voor het bereiden van sauzen, groenten, pasta en vele andere ingrediënten hebben wij passende stoomovenpannen. Ontdek het volledige assortiment in de Miele webshop.

Naar de webshop
Deel dit artikel: