Aardappelsalade met spek

AardappelStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 600 gram gewassen kriel
  • 6 bosuitjes, fijn gesneden
  • 1 sjalot ,gesnipperd
  • 1 appel, in blokjes
  • 6 el mayonaise
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el mosterd (pittige)
  • Zout en peper uit de molen
  • Mager gerookt spek, uitgebakken

Benodigdheden

  • Stoomovenpan

Stap 1:
Stoom de gewassen kriel gaar op 100 °C. De tijd is afhankelijk van de grootte, waarbij u rekening kunt houden met 15-20 minuten.

Stap 2:
Roer de mayonaise samen met de mosterd en witte wijnazijn en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3:
Halveer de afgekoelde kriel of snijd in plakjes (niet te dun).

Stap 4:
Meng dit nu met de rest en breng verder op smaak.

Stap 5:
Voeg het uitgebakken spek en de sjalot toe.

Stap 6:
Goed mengen, controleren op smaak en een paar uur laten staan in de koelkast.
Vervang sjalot eens door dille.

 

Tip

Dit gerecht kan gemakkelijk een dag van tevoren worden gemaakt.