Gehaktbal, groente en aardappeltjes in schil

VleesStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 440 g half om half gehakt
  • 3 beschuiten
  • 2 eieren
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl gemalen zwarte peper
  • 0,5 g zeezout
  • 10 nieuwe aardappel met schil
  • 800 g gewassen bladspinazie
  • 800 g sperzieboontjes

Benodigdheden

  • Pan met dikke bodem

De gehaktbal

Stap 1:
Meng het gehakt met de verkruimelde beschuit, de eieren, paprikapoeder, knoflookpoeder, gemalen zwarte peper en het zeezout. Kneed goed door en vorm er 8 gelijke ballen van.

Stap 2:
Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Bak de ballen rondom goudbruin aan. Zet het vuur laag en laat de gehakt ballen gaar sudderen in circa 30 minuten.

 

Groenten en aardappels

Halveer de aardappels. Verwarm de stoomoven voor. Verdeel de aardappels en de groenten in de stoomoven. Stoom de aardappels in circa 7 minuten gaar. Stoom de sperzieboontjes in circa 4 minuten gaar en spinazie in 2 minuten gaar.

 

Serveren

Verdeel de groenten over de borden en serveer op elk bord 2 gehaktballen.

 

Tips

De temperatuur waarop de aardappels, sperzieboontjes en spinazie gestoomd moeten worden, is als volgt:

  • Aardappels 120 °C
  • Sperzieboontjes 100 °C
  • Spinazie 120 °C

In plaats van 30 minuten sudderen, kunnen de gehaktballen 15 minuten op 85 °C in de drukstoomoven. De gehaktbal blijft dan sappiger en malser. Probeer ook eens dit recept voor gehaktballetjes in tomatensaus!

Perfecte resultaten met pannen van Miele

Maak optimaal gebruik van jouw kookplaat met pannen van Miele. Mij hebben een diverse assortiment met wokpannen, grillplaten en braadsleden. Bekijk hier ons volledige assortiment.

Naar de webshop