De nieuwe K 7000 koelkasten

Behoud de smaak van jouw producten voor het meest verse eten en het perfecte kookresultaat.
Dat is kwaliteit die haar tijd ver vooruit is.

Alle voordelen op een rij

Houd groenten en fruit 5x langer vers

PerfectFresh Active

Het PerfectFresh Active-vershoudsysteem van Miele zorgt voor het optimale voedselklimaat in jouw koelkast. Groenten en fruit worden regelmatig licht bevochtigd en het luchtvochtigheidsniveau wordt voortdurend optimaal gehouden.

 • Als de deur wordt geopend ontstaat er cooling mist.
 • Elke 90 minuten wordt er een fijne waternevel over de lade verspreid.
 • Fruit en groenten blijven tot vijf keer langer vers.
 • In het automatisch geregelde temperatuurbereik tussen 0 en +3 °C zijn vlees, vis en veel melkproducten tot drie keer langer houdbaar.
 • Goed zicht op jouw producten door de krachtige ledverlichting
Ontdek de koelkasten

 

Elk ingrediënt binnen handbereik

FlexiTray

Ken je dat? Je hebt dat ene potje nodig dat nét achterin de koelkast staat. Met de FlexiTray is dat voorbij. Deze tray draai je makkelijk 180 graden naar voren en naar achteren, zodat je gemakkelijk bij dat ene potje komt.

 • De tray kan zowel 180 graden naar voren als naar achteren worden gedraaid.
 • FlexiTray bestaat uit een combinatie van glas en hoogwaardige kunststof.
 • De tray is geschikt voor reiniging in de vaatwasser.
 • De tray kan op alle niveaus in de koelkast worden geplaatst.
 • Zo heb jij altijd een mooi opgeruimde koelkast.
 • En te allen tijde een goed overzicht.
Ontdek de koelkasten

Al jouw eten in de spotlights

FlexiLight 2.0

De individueel verstelbare led-glasplaatverlichting zorgt steeds voor optimale lichtverhoudingen. De binnenruimtes worden met een unieke glans gelijkmatig verlicht. Dit zorgt voor:

 • Perfect overzicht over jouw producten.
 • Alle producten worden verlicht, dus geen donkere hoekjes meer.
 • Het ziet er mooi uit.
 • Het is individueel verstelbaar: verplaats je de lade, dan verplaats je het licht
Ontdek de koelkasten

Als elke millimeter telt

ComfortSize en Flexibele deur

Je hebt iets heerlijks gebakken en je wil het bewaren voor later? Een bakplaat past gemakkelijk in de koelkast. Ook voorwerpen die veel ruimte innemen, kunnen zo probleemloos en comfortabel worden bewaard. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een grote pan met soep.
 • Een stoomovenplaat.
 • Een watermeloen.

Of wil je wat langere flessen in de deur plaatsen? Maar past het nét niet? Met de Flexibele indeling in de deur verplaats je de bakjes gemakkelijk omhoog of omlaag, op de milimeter nauwkeurig.

Ontdek de koelkasten

De perfecte temperatuur

DynaCool & aantrekkelijk design

De DynaCool-functie zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de gehele koelruimte. Je hoeft niet meer te denken op welk niveau je welke levensmiddelen bewaart, want koude lucht circuleert gelijkmatig. De bij traditionele koelkasten bekende scheiding “boven warmer, beneden kouder” hoort nu met DynaCool voorgoed tot het verleden.

De CleanSteel achterwand van de Miele koelkast zorgt ervoor dat de koude licht zich optimaal en gelijkmatig in de binnenruimte verdeelt. Daarnaast is er geen condens of ijsvorming meer zichtbaar. Én dit strakke design zorgt voor een frisse blik in de koelkast.

Ontdek de koelkasten

Welke koelkast past bij jou?

Ontvang binnen 2 minuten persoonlijk advies!

Start productadviseur

Meer weten over de nieuwe koelkasten van Miele?

Een nieuwe keuken

Ben je op zoek naar een nieuwe koelkast voor een nieuwe keuken? Ontvang in 3 stappen een vrijblijvend keukenadvies.
Productadvies

Kom langs

Ervaar ze zelf in één van onze Experience Centers.
Maak een afspraak

Ontdek al onze reinigingsproducten

Om maximaal te blijven genieten van jouw Miele apparaten is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Dit kun je het beste doen met de reinigingsproducten van Miele.

Bekijk onze reinigingsproducten

 • Hoe werkt het vernevelingssysteem?

  Als je een koelkast kiest met het PerfectFresh Active systeem kun je deze meteen in gebruik nemen. Haal het grafietgrijze paneel eraf en je vindt het reservoir. Deze vul je met water en klik je terug in de houder. Vanaf nu zal je koelkast elke 90 minuten of als je hem openmaakt je groentes en fruit opfrissen met een verneveling. Deze verneveling verbruikt minder dan 0.01 ml per keer. Je hoeft hem dus ook maar ongeveer om de 3 maanden weer te vullen!

 • Wat is het verschil tussen de groentelades?

  Er zijn drie soorten lades in de koelkasten van Miele. We hebben de traditionele groentelades een update gegeven. Het onderscheid zich tussen DailyFresh, PerfectFresh Pro en PerfectFresh Active. De lades hebben allemaal een afsluitende deksel ten opzichte van de rest van de koelkast waardoor je een beter klimaat kunt creëren voor je producten. De verschillen zijn als volgt:

  • De DailyFresh lades zijn volledig afgesloten en hebben een schuifsysteem aan de bovenkant waardoor je het vochtgehalte kunt bepalen. Zo kun je de producten in je lade al tot 2x langer vers houden.
  • PerfectFresh Pro lades zijn ook volledig afgesloten en komen met het schuifsysteem, plus een ander klimaat in de lade. Doordat deze lades altijd tussen de 0 en 3 graden Celsius liggen worden je producten nóg beter bewaard en blijven ze tot wel 5x langer vers.
  • In de PerfectFresh Active lades zit het allemaal. Naast de afsluitende deksel komen deze koelkasten met het vernevelingssysteem wat je vast al eens in de supermarkt hebt gezien. Door het reservoir te vullen met water ontstaat er een verneveling om de 90 minuten, of als je de koelkast open maakt. Dit is het meest ideale klimaat wat je kunt hebben om ervoor te zorgen dat wat vers is, vers blijft.

   

 • Wat voor (deur)systeem hoort er bij jullie koelkasten?

  Alle Miele koelkasten werken met een deur-op-deur systeem. Dat houdt in dat jouw kastdeuren op de ‘kale’ deuren van de koelkast worden gezet en ze samen open gaan in één bewegen. Deur-op-deur is het sterkste en meest efficiënte systeem als het aankomt op slijtage. Houd hier wel altijd rekening mee bij vervanging, er zijn namelijk ook koelkasten met een sleepdeursysteem. Dat is een ander systeem.

 • Zijn er koel-vriescombinaties met ijsblokjesmaker?

  Jazeker, hoe ideaal is dat. We hebben twee opties, één met een waterreservoir voor ijsblokjes en één met een vaste wateraanvoer. Met een aanvoer hoef je zelf nooit meer het reservoir te vullen. In de nieuwe K7000 koel-vriescombinaties kun je zelf bepalen hoeveel van de lade gebruikt wordt voor het ijs. Door de verdeler te verschuiven heb je dus altijd genoeg ijs in de zomer en de optimale vriesruimte in de winter.

 • Kan ik een vrijstaande koelkast laten inbouwen?

  Nee, helaas niet. Een inbouwkoelkast heeft andere afmetingen dan een vrijstaande koelkast. In een huidige situatie zal een vrijstaande waarschijnlijk niet passen. Ook als je een nieuwe keuken gaat realiseren wordt het sterk afgeraden. Een inbouwkoelkast heeft een ander systeem om zijn warmte vrij te laten, hier worden de keukens ook op gemaakt. Een vrijstaande koelkast is echt bedoeld om – zoals het woord al zegt – vrij te staan. Mocht er iets technisch mis gaan in de koelkast, dan is bij een inbouw koelkast makkelijk de stekker te bereiken. Bij een vrijstaande koelkast is dat een stuk lastiger en daardoor ook minder veilig.

 • Is de deur links- of rechtsdraaiend?

  Dat kun je helemaal zelf bepalen. Onze deuren draaien standaard naar rechts maar dit kan je bij plaatsing van de koelkast makkelijk laten aanpassen. Geef het wel altijd van tevoren aan, dan houden wij of je keukenpartner daar rekening mee.

 • Kun je verschillende zones koelen?

  In de koelkasten van Miele zit één temperatuurzone. Sterker nog, wij garanderen dat de temperatuur die jij instelt in de hele koelkast gelijk is. Dat heet de DynaCool. Voorheen kon het nog wel een voorkomen dat het onder in de koelkast wat koeler was dan boven, warmte stijgt immers op. Daar hoef je dus geen rekening meer mee te houden!

  In de PerfectFresh Pro en PerfectFresh Active lades is er wel een ander klimaat om je verse producten langer in perfecte staat te houden. Daar is het tussen de 0 en 3 graden Celsius en staan los van de rest van de koelkast. Deze temperatuur kan- en hoef je niet aan te passen.

Kom langs

In de Miele Experience Centers kun je al onze apparaten bekijken, workshops volgen en kookdemonstraties ervaren. Kom langs voor inspiratie of deskundig advies.

Lees meer

Naar de webshop

Bestel en gemakkelijk snel accessoires, reinigings- of onderhoudsproducten voor je apparaat via de online Shop.

Lees meer