Aardappelsalade met spek

AardappelStoomovenMakkelijk
Dit recept maakt een ruime portie

Ingredients

  • 600 gram gewassen kriel
  • 6 bosuitjes, fijn gesneden
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 appel, in blokjes
  • 6 el mayonaise
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el mosterd (pittige)
  • Zout en peper uit de molen
  • Mager gerookt spek, uitgebakken

Supplies

  • Stoomoven pan

Stap 1:
Stoom de gewassen kriel gaar op 100 °C. De tijd is afhankelijk van de grootte, waarbij u rekening kunt houden met 15-20 minuten.

Stap 2:
Roer de mayonaise samen met de mosterd en witte wijnazijn en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3:
Halveer de afgekoelde kriel of snijd in plakjes (niet te dun).

Stap 4:
Meng dit nu met de rest en breng verder op smaak.

Stap 5:
Voeg het uitgebakken spek en de sjalot toe.

Stap 6:
Goed mengen, controleren op smaak en een paar uur laten staan in de koelkast.
Vervang sjalot eens door dille.

 

Tip

Dit gerecht kan gemakkelijk een dag van tevoren worden gemaakt. In de DailyFresh of PerfectFresh lades in kun je deze salade makkelijk verder van tevoren bereiden.