Vakantie! Wat zullen we eens gaan doen?

Een paar tips voor de voorjaarsvakantie van Miele.

Na maanden van binnen zitten en vanuit huis alle bordjes omhoog houden, is het straks voorjaarsvakantie. Een week de tijd om echt aandacht aan jezelf en je gezin te besteden. Een paar tips van Miele.

1. Lekker naar buiten in de voorjaarsvakantie

Frisse lucht! De natuur in! Overal in Nederland zijn rustige en mooie plekken om te wandelen, je hoofd leeg te maken en van de natuur te genieten. Ook bij jou om de hoek. Een greep uit alle voordelen van een stevige wandeling:

  • Het is niet duur. Een investering in een paar goede wandelschoenen is aan te bevelen, maar verder hoeft wandelen niets te kosten.
  • Je bouwt er conditie mee op. Juist als je conditie na maanden thuiszitten echt niet veel meer voorstelt, is wandelen de perfecte manier om langzaam weer fit te worden. Als je steeds vaker en langer wandelt, vergroot je het vermogen van je longen om zuurstof op te nemen.
  • Het is gezond. Wandelen is goed voor je spieren en botten, maar ook voor hart en bloedvaten. Een wandeling per week vermindert al het risico op hartproblemen.
  • Je wordt er vrolijk van. Als je wandelt maak je serotonine aan, ook wel het gelukshormoon genoemd. Dat gebeurt als je in beweging bent of mooie dingen aanschouwt. Tijdens het wandelen dus!
  • Het is goed voor je nachtrust. Als je veel buiten bent, stimuleert dat je dag- en nachtritme en doordat je in beweging bent, slaap je beter.
  • Het helpt tegen allergieën. Heb je last van huisstofmijt of ben je allergisch voor dierenharen? Dan helpt het ook om regelmatig de buitenlucht op te zoeken.

Tip voor mensen met een allergie

Heb je hooikoorts en zie je op tegen alle pollen die straks weer vrijkomen? Dan is het HEPA-air-clean-filter voor Miele stofzuigers een goede remedie. Helpt ook bij andere allergieën. Tijdelijk ontvang je ook 50% korting op het 2e filter in het XL-pack. Afhankelijk van het type Miele stofzuiger heb je de XL-pack nodig met het HA-30 filter of het HA-50 filter. Dit kun je eenvoudig op de website controleren in het vakje ‘hoort dit product bij mijn apparaat’.

2. Lekker en bijzonder koken in de voorjaarsvakantie

Waren bezorgmaaltijden een uitkomst in de afgelopen periode? Dan is het nu een mooi moment om je eetpatroon weer wat bij te stellen naar een gevarieerd eetpatroon. En de tijd te nemen om zelf wat lekkers op tafel te zetten. We zetten een paar receptideeën op een rij die je helpen te variëren met ingrediënten én met kleur.

  • Paarse bloemkoolsteaks: houd je van eten in aparte kleuren? Probeer dan eens de kleur paars! Onze chef Albert-Jan van Santbrink laat zien hoe je een prachtig paars gerecht kunt maken.
  • Vegetarische hutspot: het stamppotseizoen zit er bijna op, maar deze stamppot is het hele jaar door heel erg lekker.
  • Vegetarische zuurkoolpastei: zuurkool met appel in een jasje van bladerdeeg. Dat is smullen.
  • Witlof uit de oven: klinkt misschien heel gewoon, maar deze vegetarische witlofschotel heeft een leuke twist!

3. Plan leuke activiteiten

Ben je het echt een beetje zat om zoveel thuis te zijn? Plan wat leuke activiteiten voor verderop in dit jaar, dan heb je iets om naar uit te kijken. Ben je kookliefhebber en zoek je een perfecte activiteit voor nu? Bekijk dan eens onze agenda met alle workshops op een rij. De diverse online workshops kun je vanuit je eigen keuken volgen, ideaal in deze tijd!