Vegetarische witlof uit de oven

60 tot 70 minutenGroenteOvenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 50 gram roomboter
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 tl kerriepoeder
  • 500 gram aardappelblokjes
  • 1 appel in blokjes
  • 250 gram vegetarisch gehakt
  • 50 gram roomboter
  • 4 stronken witlof
  • 50 gram Japans broodkruim
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Ovenschaal
  • Snijplank
  • Oven

De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm de oven voor.
Hetelucht Plus         200C

Stap 2:

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui met de kerrie aan zonder dat het kleurt.

Stap 3:

Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze rustig aan.

Stap 4:

Voeg het gehakt met de appelblokjes toe aan de ui en aardappel, bak kort mee.

Stap 5:

Schep het aardappel-gehaktmengsel in een ovenschaal.

Stap 6:

Snijd de witlof in de lengte in vieren.

Stap 7:

Verhit de boter in de hapjespan en bak de witlof tot deze begint te kleuren.

Stap 8:

Meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas.

Stap 9:

Verdeel de witlof over het aardappel-gehaktmengsel.

Stap 10:

Strooi er het broodkruim-Parmezaanmengsel overheen en zet in de oven.
Hetelucht Plus         200C
Tijdsduur                  25 minuten

Stap 11:

Serveer in de ovenschaal.

 

Tip: Voor een niet vegetarische variant is ham een smakelijke toevoeging.