Vegetarische witlof uit de oven

GroenteOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 50 gram roomboter
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 tl kerriepoeder
  • 500 gram aardappelblokjes
  • 1 appel in blokjes
  • 250 gram vegetarisch gehakt
  • 50 gram roomboter
  • 4 stronken witlof
  • 50 gram Japans broodkruim
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Ovenschaal
  • Snijplank
  • Oven

Wil je een heerlijke witlof uit de oven maken maar dan met een twist? Maak dan deze vegetarische variant van witlof uit de oven. Veel kookplezier toegewenst.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor. Hetelucht plus 200 °C.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui met de kerrie aan zonder dat het kleurt.
  3. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze rustig aan.
  4. Voeg het gehakt met de appelblokjes toe aan de ui en aardappel, bak kort mee.
  5. Schep het aardappel-gehaktmengsel in een ovenschaal.
  6. Snijd de witlof in de lengte in vieren.
  7. Verhit de boter in de hapjespan en bak de witlof tot deze begint te kleuren.
  8. Meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas.
  9. Verdeel de witlof over het aardappel-gehaktmengsel.
  10. Strooi er het broodkruim-Parmezaanmengsel overheen en zet in de oven. Hetelucht plus 200 °C. Bereidingstijd 25 minuten.
  11. Serveer in de ovenschaal.

 

 

 

 

 

Tip

Voor een niet vegetarische variant is ham een goed alternatief.