Vegetarische zuurkoolpastei

GroenteOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 100 gram vegetarisch gehakt
  • 150 gram zuurkool
  • 1 appel in blokjes
  • 1 el crème fraiche
  • ½ tl kaneel
  • 8 plakken bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt

Benodigdheden

  • Kwast
  • Ronde steker
  • vork
  • Kom
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Oven

Wil je een wintergerecht op tafel zetten maar dan net even iets anders? Maak dan deze vegetarische zuurkoolpastei. Veel kookplezier gewenst. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor. Hetelucht plus, 190 °C.
  2. Meng het gehakt, zuurkool, appel, crème fraiche en de kaneel met elkaar.
  3. Leg 4 plakken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Verdeel het zuurkoolmengsel over de plakken bladerdeeg. Zorg ervoor dat het mooi in het midden geschept wordt.
  5. Smeer de buitenkant van het bladerdeeg in en leg er een andere plak bovenop.
  6. Druk de zijkanten goed dicht en steek met een grote ronde steker het bladerdeeg uit.
  7. Duw met een vork de randjes dicht.
  8. Smeer de bovenkant in met het losgeklopte ei en zet in de oven. Hetelucht plus, 190 °C, bereidingstijd 30 minuten.
  9. Serveer de zuurkool pasteien gelijk uit de oven.

Tips

Dit gerecht is ook perfect voor te bereiden en dan te serveren als lunchgerecht.
Voor een niet vegetarische variant is rundergehakt of fijn gesneden rookworst een goed alternatief.