De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.
Bereidingswijze
Stap 1:
Verwarm de oven voor. Hetelucht plus 190C
Stap 2:
Meng het gehakt, zuurkool, appel, crème fraiche en de kaneel met elkaar.
Stap 3:
Leg 4 plakken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 4:
Verdeel het zuurkoolmengsel over de plakken bladerdeeg. Zorg ervoor dat het mooi in het midden geschept wordt.
Stap 5:
Smeer de buitenkant van het bladerdeeg in en leg er een andere plak bovenop.
Stap 6:
Druk de zijkanten goed dicht en steek met een grote ronde steker het bladerdeeg uit.
Stap 7:
Duw met een vork de randjes dicht.
Stap 8:
Smeer de bovenkant in met het losgeklopte ei en zet in de oven. Hetelucht plus 190C Tijdsduur 30 minuten
Stap 9:
Serveer de zuurkool pasteien gelijk uit de oven.
Tip: Dit gerecht is ook perfect voor te bereiden en dan te serveren als lunchgerecht. Tip: Voor een niet vegetarische variant is rundergehakt of fijn gesneden rookworst een goed alternatief.