Vegetarische zuurkoolpastei

60 tot 70 minutenGroenteOvenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredienten

  • 100 gram vegetarisch gehakt
  • 150 gram zuurkool
  • 1 appel in blokjes
  • 1 el crème fraiche
  • ½ tl kaneel
  • 8 plakken bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt

Benodigdheden

  • Kwast
  • Ronde steker
  • vork
  • Kom
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Oven

De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm de oven voor. 
Hetelucht plus         190C

Stap 2:

Meng het gehakt, zuurkool, appel, crème fraiche en de kaneel met elkaar.

Stap 3:

Leg 4 plakken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 4:

Verdeel het zuurkoolmengsel over de plakken bladerdeeg. Zorg ervoor dat het mooi in het midden geschept wordt.

Stap 5:

Smeer de buitenkant van het bladerdeeg in en leg er een andere plak bovenop.

Stap 6:

Druk de zijkanten goed dicht en steek met een grote ronde steker het bladerdeeg uit.

Stap 7:

Duw met een vork de randjes dicht.

Stap 8:

Smeer de bovenkant in met het losgeklopte ei en zet in de oven.
Hetelucht plus           190C
Tijdsduur                    30 minuten

Stap 9:

Serveer de zuurkool pasteien gelijk uit de oven.

 

Tip: Dit gerecht is ook perfect voor te bereiden en dan te serveren als lunchgerecht.
Tip: Voor een niet vegetarische variant is rundergehakt of fijn gesneden rookworst een goed alternatief.