Ingredienten
- 2 rode uien
- 1 ui
- 2 pastinaken
- 3 winterpenen
- 6 Roseval aardappel (vastkokende)
- 4 vegetarische worsten
- Neutrale olie
- 2 tl vadouvan
- Peper
- Zout
Benodigdheden
- Schaal
- Schilmesje
- Bakplaat
- Snijplank
- Oven
Wil jij in de wintermaanden een echt winters ovengerecht op tafel zetten? Maak dan deze vegetarische hutspot uit de oven. Veel kookplezier toegewenst.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor. Circulatie grill, 210 °C.
- Haal de schil van de uien en snijd deze over de helft en snijd iedere helft in vier partjes.
- Meng de uien partjes met een scheutje olie en wat vadouvan. Leg de uien in een rij op een bakplaat.
- Schil de pastinaken en snijd deze in stukken van gelijke grootte.
- Meng de pastinaak met olie, een beetje vadouvan, peper en zout. Leg de pastinaak langs de uien.
- Schil de winterpeen en snijd deze in even grote stukken als de pastinaak.
- Meng de winterpeen met wat olie, vadouvan, peper en zout. Leg de winterpeen langs de pastinaak.
- Was de aardappels en snijd deze in 6 tot 8 acht partjes.
- Meng de aardappels met wat olie, vadouvan, peper en zout. Leg de aardappels langs de winterpeen.
- Snijd de worsten schuin over de helft en leg langs de aardappelen.
- Zet de groenten in de oven. Circulatie grill 210 °C, bereidingstijd 25 minuten.
- Schep de groenten per soort langs elkaar in een voorverwarmde schaal en serveer.
Tip
Voor een niet vegetarische variant is fijn gesneden rookworst een goed alternatief.