Vegetarische hutspot uit de oven

GroenteOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 2 rode uien
  • 1 ui
  • 2 pastinaken
  • 3 winterpenen
  • 6 Roseval aardappel (vastkokende)
  • 4 vegetarische worsten
  • Neutrale olie
  • 2 tl vadouvan
  • Peper
  • Zout

Benodigdheden

  • Schaal
  • Schilmesje
  • Bakplaat
  • Snijplank
  • Oven

Wil jij in de wintermaanden een echt winters ovengerecht op tafel zetten? Maak dan deze vegetarische hutspot uit de oven. Veel kookplezier toegewenst. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor. Circulatie grill, 210 °C.
  2. Haal de schil van de uien en snijd deze over de helft en snijd iedere helft in vier partjes.
  3. Meng de uien partjes met een scheutje olie en wat vadouvan. Leg de uien in een rij op een bakplaat.
  4. Schil de pastinaken en snijd deze in stukken van gelijke grootte.
  5. Meng de pastinaak met olie, een beetje vadouvan, peper en zout. Leg de pastinaak langs de uien.
  6. Schil de winterpeen en snijd deze in even grote stukken als de pastinaak.
  7. Meng de winterpeen met wat olie, vadouvan, peper en zout. Leg de winterpeen langs de pastinaak.
  8. Was de aardappels en snijd deze in 6 tot 8 acht partjes.
  9. Meng de aardappels met wat olie, vadouvan, peper en zout. Leg de aardappels langs de winterpeen.
  10. Snijd de worsten schuin over de helft en leg langs de aardappelen.
  11. Zet de groenten in de oven. Circulatie grill 210 °C, bereidingstijd 25 minuten. 
  12. Schep de groenten per soort langs elkaar in een voorverwarmde schaal en serveer.

Tip

Voor een niet vegetarische variant is fijn gesneden rookworst een goed alternatief.