Spic & Span | De woonkamer

Spic & Span |  De woonkamer

De woonkamer is een van de kamers in huis waar je het meeste vertoeft. Daarom is het ook zo fijn als deze ruimte schoon en fris is. Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en je woonkamer weer spic & span te maken. Met onze schoonmaaktips weet je zeker dat je niets vergeet én is de klus binnen korte tijd geklaard.

Afstoffen

Het geregeld afstoffen van meubels en woonaccessoires is een must als je je woonkamer spic & span wilt houden. Afstoffen kun je doen met een stofwisser of met een vochtige doek en wat schoonmaakmiddel. Droog alles na met een droge doek en je meubels kunnen er weer even tegenaan.

Stofzuigen

Afstoffen en stofzuigen zijn waarschijnlijk de dingen die je het eerste zult doen om je woonkamer op te frissen. De Miele stofzuiger Triflex HX2, onze krachtige steelstofzuiger, maakt snel en doeltreffend korte metten met alle stofdeeltjes, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Het design van deze stofzuiger is namelijk 3-in-1 om elke plek in de kamer te kunne bereiken. We schreven eerder al een artikel over alle voordelen van deze Miele steelstofzuiger.

Schoon oppervlak en schone lucht

Miele stofzuigers hebben een zuigkracht waar haast niets tegenop kan. En wil je naast grondig stofzuigen ook nog eens hygiënisch stofzuigen, kies dan voor een stofzuiger met een HEPA-filter. Zowel allergenen en virussen, als gewoon vuil wordt opgevangen en uit je huis verwijderd. Daarnaast wordt de lucht in huis merkbaar schoner. Perfect als je last hebt van bijvoorbeeld huisstofmijtallergie.

Verschillende vloeroppervlakken

Of je nu een gietvloer, parketvloer, vloerkleed en/of tapijt hebt, je ontkomt niet aan stofzuigen. Om dit klusje wat makkelijker te maken, heeft Miele een aantal handige opzetborstels en zuigmonden ontwikkeld. Zo krijg je een krasgevoelige parketvloer eenvoudig stofvrij met een van onze parketborstels, zónder je vloer te beschadigen. Met de zachte borstelkrans glijdt de Miele parketborstel namelijk licht en soepel over je vloer.

Ook andere harde en zachte vloeroppervlakken reinig je optimaal met onze speciaal ontwikkelde zuigmonden. Stof is voorgoed verleden tijd.

 

Radiatoren

De vloer zal je waarschijnlijk wel geregeld stofzuigen, maar vergeet je ook de radiatoren in de woonkamer niet? Want ook die kunnen een waar stofnest zijn.

Bij radiatoren zit de meeste stof aan de achterzijde. En dat is net de plek waar je met de zuigmond van een stofzuiger vaak niet makkelijk bij komt. Daarom heeft Miele handige stofzuigeraccessoires ontwikkeld, zoals onze flexibele kierenborstel, waarmee je ook de achterkant kunt meepakken. Maar ook onze reliëfborstel en meubelzuigmond zijn ideaal om bijvoorbeeld je rondom meubels en stopcontacten schoon te maken.

Onder de bank en kasten

Doordat de powerunit van de Triflex zowel boven- als onderaan de steel kan worden aangebracht, kun je heel eenvoudig onder platte meubels komen. Ideaal dus om ook onder de bank en kasten te stofzuigen. Maar ook de bovenkant van een kast is geen probleem voor de Triflex. Zo weet je zeker dat je geen enkele stofplek meer vergeet.

Stoelen en kussens

De modulaire opbouw van de Miele Triflex HX2 maakt het mogelijk om de powerunit ook solo te gebruiken. Zo verwijder je stof dat zich heeft genesteld op en tussen de kussens van je bank en/of fauteuil snel en super doeltreffend. Met deze compact modus bespaar je dus heel wat tijd.

Het plafond

In de hoeken van het plafond kunnen soms slierten stof zichtbaar zijn. Ooit eraan gedacht om je plafond te stofzuigen? Dankzij de flexibiliteit van de reikwijdte modus is de Triflex ook hier uitermate geschikt voor.

Ladekasten

Lades worden vaak aan de buitenzijde wel meegenomen tijdens het schoonmaken, maar reinig jij ook wel eens de binnenkant. Vaak worden lades vergeten, terwijl dit juist plekken zijn waar stof zich kan nestelen. Maak dus ook geregeld de binnenkant van je lades schoon. Haal de lades leeg, zuig ze uit met de (Triflex) stofzuiger, maak het daarna nog even schoon met een vochtige doek en droog na met een droge doek.

Fun Fact: Miele is de eerste leverancier van huishoudelijke apparatuur die 3D-accessoires levert voor, onder andere, de Triflex snoerloze stofzuiger. Het unieke 3D4U maakt het voor mensen met een 3D-printer mogelijk om deze zélf thuis uit te printen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ‘valuables separator’ waarmee je zorgeloos jouw lades uitzuigt? Stof verdwijnt, maar kleinere deeltjes, zoals bijvoorbeeld kleine items die nog in de lade zijn achtergebleven, blijven achter. Ideaal! Je leest meer over deze exclusieve service op miele.com.

Stofzuigen beu? Kies voor Scout!

Heb jij helemaal geen zin om te stofzuigen? Laat dan een robotstofzuiger jouw werk doen! De Miele Scout robotstofzuigers reinigen jouw vloer tot in de hoeken nauwkeurig. Het enige wat jij hoeft te doen, is het gewenste programma te kiezen. Daarna doet de Scout de rest. Kun jij je bezighouden met de écht leuke dingen. Je vindt de Scout in onze webshop.