Spic & Span: Woonkamer

De woonkamer is een van de kamers in huis waar je, misschien wel na de keuken, het meeste verblijft. Extra reden om te zorgen dat het hier schoon en fris is. Dus, tijd om de handen uit de mouwen te steken. Met deze schoomaaktips wordt jouw woonkamer binnen snel weer spic & span. Voordat je begint, neem ook onderstaande beginnerstips mee. Zo vergeet je niks én is de klus zo geklaard.

Tip 1:
Niemand houdt van onnodig werk. Dus, voor het beste resultaat volg je deze stappen in onderstaande volgorde.

Tip 2:
Werk altijd van boven naar beneden. Stof valt nooit naar boven, dus goed om jezelf extra werk te besparen.

Ontdek onderhoudsproducten

 

Afstoffen

Je huis in opgeruimde toestand houden begint allemaal met het regelmatig afstoffen van meubels en woonaccessoires. Een must als je je woonkamer spic & span wilt houden. Afstoffen doe je het best met een stofwisser, plumeau of met een vochtige doek en wat schoonmaakmiddel. Bedenk dat elk beeld, fotolijstje en kandelaar stof vangt, aan jou de taak om dit er vakkundig af te vegen. Neem je nat af? Droog dan alles goed na met een droge doek en je meubels en decoratie-items kunnen er weer tegenaan.

Stofzuigen

Afstoffen en stofzuigen zijn waarschijnlijk de dingen die je het eerste zult doen om je woonkamer op te frissen. En bij voorkeur in die volgorde. Neerdwarrelend stof dat net van de boekenkastplank op de vloer terecht is gekomen geef je zo dus direct een enkeltje stofzuigerzak (of afvalbak). Stofzuigen is misschien niet het leukste taakje in huis, dus moet je het misschien maar leuk maken. Hoe? Denk bijvoorbeeld eens aan verlichting in de zuigmond van je stofzuiger. Hiermee zie je de hoeveelheid stof in huis direct, en daarmee ook de doeltreffendheid van je stofzuiger als het stof compleet is opgezogen. Denk aan de Miele stofzuiger Triflex HX2, onze krachtige steelstofzuiger. Deze maakt snel en doeltreffend korte metten met alle stofdeeltjes, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. De stofzuiger is dankzij zijn 3-in-1 ontwerp gemakkelijk op meerdere manieren in elkaar te zetten om elke plek in de kamer moeiteloos te bereiken. Hier lees je alle voordelen van deze Miele steelstofzuiger.

Ontdek Miele steelstofzuigers
Ontdek alle Miele stofzuigers

Schoon oppervlak en schone lucht

Wat er schoon uitziet, moet ook écht schoon zijn en voelen. Een fijn leefklimaat in huis is essentieel en wel zo gezond. Dat komt goed uit, want Miele stofzuigers hebben een zuigkracht waar haast niets tegenop kan. En naast het grondig zuigen van stof, zorg je met elke stofzuigerbeurt ook nog eens voor meer hygiëne in huis, wanneer je een stofzuiger met een HEPA-filter in huis hebt. Allergenen, virussen en natuurlijk ook gewoon vuil worden veilig opgevangen. Daarnaast wordt de lucht in huis merkbaar schoner. Perfect als je last hebt van bijvoorbeeld huisstofmijtallergie of gevoelig bent voor stof.

Ontdek filters & stofzuigerzakken

 

Verschillende vloeroppervlakken

Of je nu een gietvloer, parketvloer, vloerkleed en/of tapijt hebt, je ontkomt niet aan stofzuigen. Om dit klusje wat makkelijker te maken, heeft Miele voor tal van toepassingen handige opzetborstels en zuigmonden. Zo krijg je een krasgevoelige parketvloer eenvoudig stofvrij met één van onze parketborstels, zónder je vloer te beschadigen. Met de zachte borstelkrans glijdt de Miele parketborstel namelijk licht en soepel over je vloer.

Ook andere harde en zachte vloeroppervlakken reinig je optimaal met onze speciaal hiervoor ontwikkelde zuigmonden. Stof bestaat nog, maar niet meer in jouw huis.

Radiatoren

De vloer wordt vast geregeld gestofzuigd, maar vergeet je ook de radiatoren in de woonkamer niet? Radiatoren kunnen een heus stofnest zijn.

Bij radiatoren verzamelt het meeste stof zich aan de achterzijde. En dat is nou nét de plek waar je met de zuigmond van een stofzuiger vaak niet makkelijk bij komt. Daarom heeft Miele handige stofzuigeraccessoires ontwikkeld, zoals onze flexibele kierenborstel, waarmee je ook de achterkant kunt meepakken. Maar ook onze reliëfborstel en meubelzuigmond zijn ideaal om bijvoorbeeld rondom meubels en stopcontacten schoon te maken.

Ontdek alle stofzuigeraccessoires

Onder de bank en kasten

Doordat de powerunit van de Triflex zowel boven- als onderaan de steel kan worden aangebracht, kun je heel eenvoudig onder platte meubels komen. Ideaal dus om ook onder de bank en kasten te stofzuigen. Maar ook de bovenkant van een kast is geen probleem voor de Triflex. Zo weet je zeker dat je geen enkele stofplek meer vergeet.

Stoelen en kussens

De modulaire opbouw van de Miele Triflex HX2 maakt het mogelijk om de powerunit ook solo te gebruiken. Zo verwijder je stof dat zich heeft genesteld op en tussen de kussens van je bank en/of fauteuil snel en super doeltreffend. Met deze compact modus bespaar je dus heel wat tijd en moeite.

Het plafond

In de hoeken van het plafond kunnen soms slierten stof zichtbaar zijn. Ooit eraan gedacht om je plafond te stofzuigen? Dankzij de flexibiliteit van de reikwijdte modus is de Triflex ook hier uitermate geschikt voor.

Ladekasten

Lades worden vaak aan de buitenzijde wel meegenomen tijdens het schoonmaken, maar reinig jij ook wel eens de binnenkant. Vaak worden lades vergeten, terwijl dit juist plekken zijn waar stof zich kan nestelen. Maak dus ook geregeld de binnenkant van je lades schoon. Haal de lades leeg, zuig ze uit met de (Triflex) stofzuiger, maak het daarna nog even schoon met een vochtige doek en droog na met een droge doek.

Ontdek al onze reinigingsproducten

Om maximaal te blijven genieten van jouw Miele apparaten is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Dit kun je het beste doen met de reinigingsproducten van Miele.

Eerste hulp bij onderhoud

Wist je dat? Miele is de eerste leverancier van huishoudelijke apparatuur die 3D-accessoires levert voor, onder andere, de Triflex snoerloze stofzuiger. Het unieke 3D4U ontwerp maakt het voor mensen met een 3D-printer mogelijk om deze zélf thuis uit te printen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ‘valuables separator’ waarmee je zorgeloos jouw lades uitzuigt? Stof verdwijnt, maar kleinere deeltjes, zoals bijvoorbeeld kleine items die nog in de lade zijn achtergebleven, blijven achter. Ideaal! Je leest meer over deze exclusieve service op miele.com.

Stofzuigen beu? Kies voor Scout!

Heb jij helemaal geen zin om te stofzuigen? Laat dan een robotstofzuiger jouw werk doen! De Miele Scout robotstofzuigers reinigen jouw vloer tot in de hoeken nauwkeurig. Het enige wat jij hoeft te doen, is het gewenste programma te kiezen. Daarna doet de Scout de rest. Zo kun jij je bezighouden met de écht leuke dingen in het leven. Meer weten over de Scout?