Spic & Span | De slaapkamer

Spic & Span |  De slaapkamer

Is het tijd voor een grondige schoonmaak in huis? Met tips helpen we je bij het schoonmaken en opruimen. In dit artikel gaan we aan de slag in de slaapkamer en maken we de radiatoren, kast, het bed en beddengoed en gordijnen schoon.

Radiatoren

Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat je slaapkamer lekker fris en zo stofvrij mogelijk is. De vloer zul je waarschijnlijk al geregeld stofzuigen, maar denk je ook wel eens aan de radiator? Want ook die kan een waar stofnest zijn! Vergeet ‘m dus niet mee te nemen tijdens je voorjaarsschoonmaak.

Bij radiatoren zit de meeste stof aan de achterzijde. Precies die plek waar je met de zuigmond van een stofzuiger niet makkelijk bij komt. Daarom heeft Miele handige stofzuigeraccessoires ontwikkeld, zoals onze flexibele kierenborstel, waarmee je ook de achterkant kunt meepakken.

Kledingkast

Sowieso kan er niets op tegen de zuigkracht van een Miele stofzuiger. En wil je naast grondig stofzuigen ook nog eens hygiënisch stofzuigen, dan adviseren wij een van onze stofzuigers met een HEPA-filter. Ideaal als je last hebt van bijvoorbeeld huisstofmijtallergie: zowel allergenen en virussen als gewoon vuil wordt opgevangen en uit je huis verwijderd.

Met de Miele Triflex HX2, onze snoerloze steelstofzuiger, is ook stof in en onder je kledingkast voortaan verleden tijd. Deze flexibele krachtpatser tover je namelijk eenvoudig om in drie modellen voor drie verschillende functies. Hierdoor maakt de Triflex ook korte metten met stof op moeilijk bereikbare plekken. Een must have als je eens écht goed alle hoekjes van je kledingkast uit wilt zuigen. We schreven eerder al eens een artikel over alle voordelen van deze krachtige steelstofzuiger.

 

Bed

Hoe fijn is het om na een lange (werk)dag uitgeput in een heerlijk schoon opgemaakt bed te vallen? Heerlijk! Dat vinden we bij Miele ook en daarom helpen we je graag om niet alleen je bed en matras, maar ook je dekbed, kussens én beddengoed schoon te houden.

De extra brede matraszuigmond van onze stofzuigers is superhandig om je bed eens goed schoon te maken. En met de Miele Triflex HX2 is ook stof ónder je bed voortaan verleden tijd. Door de handige reikwijdtemodus kun je met de steel gemakkelijk onder bed stofzuigen.

Beddengoed en gordijnen

Goed weer betekent ook buiten de was laten drogen! Perfect om eens je gordijnen, dekbedden en hoofdkussens te reinigen. Sommige Miele apparaten hebben speciale wasprogramma’s voor gordijnen, dekbedden en hoofdkussens. Heeft jouw wasmachine dit niet, gebruik dan altijd een fijnwasprogramma.

Heb jij een donzen dekbed? Gebruik dan eens de Miele DownCare caps: een speciaal donswasmiddel waarmee de elasticiteit van de donsveren optimaal behouden blijft. De handige caps voor één wasbeurt werken met CapDosing: je plaatst de cap gewoon in het vak voor wasverzachter en de wasmachine doseert vervolgens de inhoud van de caps automatisch op het optimale moment.

Geen apparaat met CapDosing? Gebruik dan het reguliere donswasmiddel. Je ziet: met Miele ben je verzekerd van fris en hygiënisch schoon beddengoed.

Tip: Controleer het maximale gewicht, dat voor jouw wasmachine is toegestaan, zodat het apparaat niet te zwaar beladen wordt.