Spic & Span:Slaapkamer

Is het tijd voor een grondige schoonmaak in huis? Met tips helpen we je bij het schoonmaken en opruimen. In dit artikel gaan we aan de slag in de slaapkamer en maken we de radiatoren, kast, het bed en beddengoed en gordijnen van top tot teen schoon.

Radiatoren

Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat jouw slaapkamer lekker fris en zo stofvrij mogelijk is. De vloer wordt vast geregeld gestofzuigd, maar vergeet je ook de radiatoren in de woonkamer niet? Radiatoren kunnen een heus stofnest zijn. Vergeet deze dus niet mee te nemen tijdens je voorjaarsschoonmaak.

Bij radiatoren verzamelt de meeste stof zich aan de achterzijde. En dat is nou nét de plek waar je met de zuigmond van een stofzuiger vaak niet makkelijk bij komt. Daarom heeft Miele handige stofzuigeraccessoires ontwikkeld, zoals onze flexibele kierenborstel, waarmee je ook de achterkant kunt meepakken. Maar ook onze reliëfborstel en meubelzuigmond zijn ideaal om bijvoorbeeld rondom je meubels en stopcontacten schoon te maken.

Ontdek Miele stofzuigers

Kledingkast

Wat er schoon uitziet, moet ook écht schoon zijn en voelen. Een fijn leefklimaat in huis is daarom essentieel en wel zo gezond. Dat komt goed uit, want Miele stofzuigers hebben een zuigkracht waar haast niets tegenop kan. En naast het grondig zuigen van stof, zorg je met elke stofzuigerbeurt ook nog eens voor meer hygiëne in huis, wanneer je een stofzuiger met een HEPA-filter in huis hebt. Allergenen, virussen en natuurlijk ook gewoon vuil wordt veilig opgevangen. Daarnaast wordt de lucht in huis merkbaar schoner. Perfect als je last hebt van bijvoorbeeld huisstofmijtallergie of gevoelig bent voor stof.

Met de Miele Triflex HX2, onze snoerloze steelstofzuiger, is ook stof in en onder je kledingkast voorgoed verleden tijd. Deze flexibele krachtpatser tover je namelijk eenvoudig om in drie modellen voor drie verschillende functies. Hierdoor maakt de Triflex ook korte metten met stof op moeilijk bereikbare plekken. Een must have als je eens écht goed alle hoekjes van je kledingkast uit wilt zuigen. We schreven eerder al eens een artikel over alle voordelen van deze krachtige steelstofzuiger.

 

Bed

Hoe fijn is het wanneer je uitgeput bent na een lange (werk)dag om in een heerlijk schoon opgemaakt bed te vallen? Heerlijk! Daarom helpen we je graag om niet alleen je bed en matras, maar ook je dekbed, kussens én beddengoed goed schoon te houden.

De extra brede matraszuigmond van onze stofzuigers is superhandig om je bed eens goed schoon te maken. En met de Miele steelstofzuigers is ook stof ónder je bed voortaan verleden tijd. Door de handige reikwijdtemodus kun je met de steel gemakkelijk onder het bed stofzuigen.

Beddengoed en gordijnen

Goed weer betekent ook buiten de was kunnen laten drogen! Perfect om eens je gordijnen, dekbedden en hoofdkussens te reinigen. Sommige Miele apparaten hebben speciale wasprogramma’s voor gordijnen, dekbedden en hoofdkussens. Heeft jouw wasmachine dit niet, gebruik dan altijd een fijnwasprogramma.

Heb jij een donzen dekbed? Gebruik dan eens de Miele DownCare caps: een speciaal donswasmiddel waarmee de elasticiteit van de donsveren optimaal behouden blijft. De handige caps voor één wasbeurt werken met CapDosing: je plaatst de cap gewoon in het vak voor wasverzachter en de wasmachine doseert vervolgens de inhoud van de caps automatisch op het optimale moment.

Geen apparaat met CapDosing? Gebruik dan het reguliere donswasmiddel. Je ziet: met Miele ben je verzekerd van fris en hygiënisch schoon beddengoed.

Tip: Controleer het maximale gewicht, dat voor jouw wasmachine is toegestaan, zodat het apparaat niet te zwaar beladen wordt.