Spic & Span:Badkamer

De badkamer schoonmaken is van weinig mensen vast een grote hobby. Met onze schoonmaaktips is dit klusje in een mum van tijd geklaard en ga je efficiënt te werk. We gaan aan de slag in de badkamer en, als je dit hebt, je washok. Want een ruimte waarin je jezelf en/of je kleding schoonmaakt, moet zelf natuurlijk ook spic & span zijn!

Sanitair

Sanitair schoonmaken doe je het beste met een zachte doek, zeem of spons. Gebruik altijd milde schoonmaakmiddelen en controleer hierbij of ze geschikt zijn voor het te reinigen materiaal. Laat schuurmiddelen, schuursponsjes en staalwol vooral in de kast liggen, want hiermee kun je je sanitair onherstelbaar beschadigen!

Maak na het reinigen altijd alle oppervlakken goed droog. Blijven er druppels achter, dan kan dit bijvoorbeeld schade toebrengen aan kitranden en tegels (schimmel- en kalkvorming). Gebruik ook liever geen microvezeldoekjes bij je schoonmaak, want deze bevatten vaak kleine schuurdeeltjes en dat kan krassen veroorzaken. Bleekmiddel kan ook leiden tot blijvende vlekken, dus let daar ook op!

Badkamermeubel

Je badkamermeubel kun je gewoon schoonmaken met een zachte doek en allesreiniger. Maak de binnenkant van de lades ook geregeld schoon. Vooral in de badkamer worden er veel kleinere dingen in de lades gegooid, denk aan sieraden, haarspelden et cetera. Aangezien hier ook huid en haar aan kan zitten, is het belangrijk om ook die lades mee te nemen in je grote schoonmaak. Haal de lades leeg, zuig ze uit met de stofzuiger, maak het daarna nog even schoon met een vochtige doek en droog na met een droge doek.

Wist je dat? Miele is de eerste leverancier van huishoudelijke apparatuur die ontwerpen voor 3D-accessoires beschikbaar stelt. Met het unieke 3D4U maken wij het voor mensen met een 3D-printer mogelijk om deze zélf thuis uit te printen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ‘valuables separator’ waarmee je zorgeloos die badkamerlades uitzuigt? Stof verdwijnt, maar kleinere deeltjes, zoals bijvoorbeeld je oorbel die nog in de lade is achtergebleven, blijven achter. Ideaal! Je leest meer over deze exclusieve service op miele.com.

 

Wasmachine

Een schone wasmachine betekent een schone was. De wasmachine moet dus ook regelmatig worden gereinigd. Binnen in een wasmachine kunnen zich namelijk vuil, vet en wasmiddelresten ophopen, vooral als je vaak op lagere temperaturen wast. Dit is niet alleen slecht voor het wasresultaat, maar het is ook onhygiënisch. Draai je 1x per week een was op 60 graden (bijvoorbeeld hand- en theedoeken, schoonmaakdoeken of beddengoed), dan houd je je trommel al schoon. Een wasbeurt op 90 graden met een lege trommel of slechts een paar oude doeken kan ook helpen.

Kies voor een grondige reiniging het programma ‘Machine reinigen’ (als dit op je wasmachine zit). Dit programma werkt met een hoge temperatuur en hoger waterpeil, waardoor optimale hygiëne wordt gegarandeerd. Een perfecte aanvulling hierop is de Miele IntenseClean machinereiniger. IntenseClean is perfect voor een goede en grondige reiniging van je wasmachine. Door de hoge temperatuur en desinfecterende ingrediënten van deze reiniger verdwijnen ziektekiemen als sneeuw voor de zon, vooral in de afvoersystemen van volautomatische wasmachines.

Bekijk DishClean & intenseClean voordeelset

 

Ben je lekker op dreef, reinig dan ook de afvoerzeven en de wasmiddellade, zoals in de gebruiksaanwijzing van je apparaat wordt omschreven. Maak daarna ook de buitenkant van de wasmachine even schoon en droog de rubberen rand goed af. Maak ook het bedieningspaneel schoon met een vochtige doek. Droog daarna alles nog even met een zachte doek.

  • Tip: gebruik geen oplosmiddelhoudende reinigingsmiddelen, schuurmiddelen, glas- of allesreinigers. Deze kunnen namelijk kunststof oppervlakken en andere onderdelen beschadigen.

Droger

Ook je droger hou je het liefst goed schoon. Maak daarom altijd meteen na een droogbeurt het pluizenfilter schoon. Zo’n filter raakt namelijk snel verstopt, waardoor je was minder fris kan gaan ruiken én er meer energie wordt verbruikt.

Handdoeken

Er is bijna niets zo fijn als de geur van frisgewassen handdoeken, dat vinden wij ook. Het is lekker om je met een zachte handdoek af te drogen en het is ook nog eens goed voor je huid. Een zachte handdoek voorkomt huidirritatie. Was en droog je handdoeken dus met zorg!

Iedere keer dat je jezelf afdroogt komen er dode huidcellen in je handdoek terecht. In een vochtige omgeving zoals de badkamer kan dit een broedplaats voor ziektekiemen worden. Gelukkig kun je daar wat aan doen.

Geurflacons voor drogers

Het is daarom belangrijk dat je handdoeken minstens 1x per week vervangt en ze daarna wast. Beter nog om ze na 3-5x gebruiken te wassen. Je kunt ook al je handdoeken opsparen en ze in één keer wassen wanneer ze allemaal vuil zijn, dat is wel zo energiezuinig. Hang je handdoek na gebruik ook uitgestrekt op, zodat deze goed kan opdrogen.

Neem na het wassen de handdoeken zo snel mogelijk uit de wasmachine. Zo voorkom je muffe geurtjes. Als je ze na een wasbeurt in de droger stopt, worden ze én nog zachter én worden eventuele achtergebleven ziektekiemen verwijderd. Het resultaat: heerlijk frisse en zachte handdoeken!

In onze shop vind je heerlijk geurend wasmiddel en wasverzachter. Verkrijgbaar als vloeibaar wasmiddel, poeder en caps die te gebruiken zijn met Miele CapDosing: je plaatst de cap gewoon in het vak voor wasverzachter en de wasmachine doseert vervolgens de inhoud van de caps automatisch op het optimale moment. Heerlijk!

Ontdek CapDosing voor jouw wasmachine

Schoonmaakdoekjes

Heb je naast je handdoeken ook theedoeken of schoonmaakdoekjes en sponjes die aan een wasbeurt toe zijn? Ook die kun je wassen op 60 graden. Let wel: kies dan geen eco-programma, maar een regulier 60 graden-wasprogramma. Deze schoonmaakdoeken kunnen gewoon bij je andere was.

Badmat

Ook je badmat verdient zo nu en dan een opfrisbeurt. Je kunt deze wassen op 60 graden en dit kan, mits het dezelfde kleur is, gewoon bij de handdoeken. Dit is juist goed, want hierdoor voorkom je onbalans in de trommel. Controleer sowieso altijd het maximale gewicht dat voor jouw wasmachine is toegestaan, zodat het apparaat niet te zwaar beladen wordt. Vanuit energieoogpunt is een te lichte belading ook zeker niet aan te raden.

Overige badkameraccessoires

Badkameraccessoires zoals tandenborstelhouders, zeepbakjes en drinkbekers blijven natuurlijk niet eeuwig schoon. Reinig deze dus regelmatig in de vaatwasser (als het materiaal dit toelaat) of spoel ze grondig af met water en schoonmaakmiddel.

Ontdek al onze reinigingsproducten

Om maximaal te blijven genieten van jouw Miele apparaten is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Dit kun je het beste doen met de reinigingsproducten van Miele.

Bekijk onze reinigingsproducten