Zo moet dat: schoenen wassen én drogen

Sneakers snel weer schoon met de wastips van Miele

Wist je dat wij niet alleen bekend staan om de zorg voor je kleding, maar dat ook schoenen wassen en drogen perfect lukt met Miele?

Of je nu je geliefde paar kicks een opfrisbeurt wilt geven na een avontuurlijke wandeling, je ooit zo hagelwitte Nikes na verloop van tijd wat vlekken krijgen, of je bijna de oorspronkelijke kleur van jouw schoenen niet meer kunt zien na een onvergetelijk festival – wij hebben dé oplossing voor jou. Het is tijd om je vieze sneakers een goede wasbeurt te geven en ze weer te laten stralen als nieuw!

Lees verder om te ontdekken hoe je moeiteloos jouw geliefde sneakers kunt wassen en drogen met behulp van Miele apparatuur.

Schoenen wassen

Met een Miele wasmachine heb je de perfecte partner om je sneakers weer fris en schoon te krijgen. Zoek in de app naar de wasassistent en kies het programma voor sportschoenen, je hoeft dan niks extra’s te doen. Het speciale programma dat centrifugeert op maximaal 600 toeren, zorgt ervoor dat je sneakers grondig worden gereinigd zonder de materialen te beschadigen. Wat dit programma zo effectief maakt, is het gebruik van extra water, het schommelritme tijdens het wassen en de twee spoelgangen om er zeker van te zijn dat alle zeepresten volledig worden verwijderd. Zo hoef je geen zorgen te hebben dat er bij regenachtig weer schuim uit je schoenen loopt.

Ontdek meer over wasgoed sorteren

Bij het wassen van je sneakers kun je gebruikmaken van Miele Ultraphase wasmiddel, wanneer je een Miele wasmachine hebt met TwinDos. Dan wordt het wasmiddel doeltreffend gedoseerd op basis van het schoenenwasprogramma. Daarnaast kun je ook Caps gebruiken, waarbij de Booster Cap ideaal is voor het verwijderen van hardnekkig vuil bij een lage temperatuur. Het is belangrijk om geen wasverzachter te gebruiken tijdens het wassen, omdat dit de ademende eigenschappen van je sneakers kan verminderen. Houd er wel rekening mee dat het wassen alleen geschikt is voor sportschoenen en niet voor suede of leren schoenen, omdat deze materialen niet geschikt zijn om te wassen. Verder is het raadzaam de veters eruit halen en in een waszakje doen, zodat die niet te veel in de knoop raken tijdens de wasbeurt.

Ontdek Miele Booster Caps
Tip van onze wasexperts
Er wordt vaak gezegd dat je sneakers in een kussensloop, waszak of hoes moet doen tijdens het wassen. Bij een Miele wasmachine met een schoenenwasprogramma is dit niet nodig. Je hoeft dus niet te vrezen voor schade aan je machine of schoenen. Dit programma zorgt dat de trommel rustig heen en weer wiegt en draait op maximaal 600 toeren.
Heb je een oudere (Miele) wasmachine, een wasmachine zonder speciaal programma of was je de schoenen op een normaal wasprogramma? Dan adviseren we maximaal 600 toeren en een beschermde hoes voor om je schoenen. Het toevoegen van een beschermende hoes kan overigens nooit kwaad, aangezien dit vaak het geluid tijdens het wassen aanzienlijk vermindert.

Schoenen drogen

Heb je net je favoriete sneakers gewassen en wil je ze snel drogen zonder gedoe? Dan is een Miele droger jouw beste vriend. Met speciale rekjes die zijn ontworpen om je schoenen op een veilige manier te ondersteunen, biedt de droger een handige oplossing. Kies een programma dat geschikt is voor het drogen met een korf en selecteer een lage temperatuur om ervoor te zorgen dat de materialen van je sneakers niet worden beschadigd tijdens het drogen. Het droogrek draait in de trommel namelijk niet mee, waardoor je ook producten kunt drogen of luchten die niet zo stevig zijn. Ook zorgt dit dat je schoenen niet vervormd raken. Met Miele kun je erop vertrouwen dat je sneakers snel drogen en klaar zijn voor je volgende avontuur!

Ontdek de Miele droogkorf

Mits het weer het toelaat, kan het ook zo zijn dat je de voorkeur geeft aan het laten drogen van je sneakers in de buitenlucht. Plaats ze dan op een goed geventileerde plek, uit direct zonlicht en regen, om te zorgen dat je niet weer opnieuw kunt beginnen. Het drogen in de buitenlucht kan iets langer duren dan in de droger, maar hiermee bespaar je natuurlijk ook weer energie. Zorg ervoor dat je de sneakers regelmatig controleert en omdraait voor een gelijkmatige droging. Met deze eenvoudige stap blijven je sneakers niet alleen schoon, maar behouden ze ook hun vorm en kwaliteit voor de lange termijn.

 

Tip van onze wasexperts
Ook als je wollen handschoenen, sjaals, mutsen of knuffeldieren zonder zorgen wil drogen, kun je met een gerust hart een droogkorf het werk laten doen. Deze is speciaal ontwikkeld voor Miele wasdrogers en perfect voor het beschermen van kwetsbare stoffen en items. 

Overige accessoires

In onze webshop vind je allerlei overige accessoires en montagetoebehoren. Daarnaast vind je hier diverse hygiëne-filters zoals deur- en sokkelfilters.

TIP: reinig geregeld de filters van je wasdroger. Zo gaan ze langer mee en blijft het droogresultaat optimaal. Lees hier hoe je het filter kan schoonmaken.