Mijn droger droogt niet goed

Hoewel dat natuurlijk heel vervelend is, kan het voorkomen dat je wasdroger niet meer goed droogt. De meeste storingen en problemen die bij veelvuldig gebruik kunnen optreden, kan je zelf verhelpen. Dit bespaart je vaak tijd én geld. Wij vertellen je graag meer over mogelijke oorzaken van een slecht droogresultaat en geven je enkele tips om dit te voorkomen.

Juiste programma en belading

Om het beste droogresultaat te krijgen, is het belangrijk dat je altijd het juiste programma kiest voor de was die je wilt drogen. Zo kan bijvoorbeeld beddengoed oprollen tot een bol als je het verkeerde programma kiest. Ook kun je katoen en synthetische kleding het beste gescheiden houden, omdat de vezels van deze stoffen veel van elkaar verschillen en een andere droogtijd hebben.

Overbelading heeft ook invloed op de droogresultaten. In de handleiding zie je bij ieder programma wat de juiste belading is.

Schone sensor

In je wasdroger bevindt zich een sensor die de vochtigheidsgraad meet. In de handleiding kun je zien waar. Om goed te kunnen meten, dient deze sensor schoon te zijn. Na een wasbeurt blijven er altijd restjes wasmiddel en/of wasverzachter achter op je was. Tijdens het drogen komen deze vrij en nestelen ze zich op de sensor van je droger. Hierdoor raakt de sensor verontreinigd, waardoor metingen minder nauwkeurig zijn en het programma eerder stopt dan de was droog is. Om dit te voorkomen, kun je de sensor eens per maand met een vochtige doek schoonmaken.

Bekijk MicroCloth HyClean

Schoon filter en condensor

De condensor van je wasdroger onttrekt vocht uit de warme vochtige lucht. Wanneer de condensor vies is, kan het vocht niet uit de warme lucht worden gehaald. Dit zorgt ervoor dat je was niet meer goed wordt gedroogd. Een slechter droogresultaat kan ook ontstaan door een verstopt pluizenfilter, doordat de lucht niet vrij door het filter kan stromen. Door zowel de condensor als het filter regelmatig schoon te maken, kun je er zelf voor zorgen dat je was (weer) goed droogt.

Het schoon houden van je droger zorgt ervoor dat deze in een goede staat blijft. Lees meer tips hierover in de blog wasdroger schoonmaken

Tip: Zie je veel pluisvorming in de deurfilter en zie je zelfs de pluizen aan de deur hangen? Het kan dan zijn dat je dan al tijdens het wassen te veel zeep gebruikt. Bekijk in dit artikel hoe je het beste je wasmiddel kan doseren.

Of stinkt de was of heb je een waterontharder? Bekijk dan deze tips.

Ontdek al onze reinigingsproducten

Om maximaal te blijven genieten van jouw Miele apparaten is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Dit kun je het beste doen met de reinigingsproducten van Miele.

Bekijk onze reinigingsproducten