Wasabipuree met gegrilde gamba

Wasabipuree met gegrilde gamba

VisKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredienten

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • Snufje zeezout
  • Witte peper
  • Klontje boter
  • 100 ml water
  • 50 ml slagroom
  • Wasabi
  • 6 flinke gamba´s, gepeld met staart
  • Neutrale olie
  • Teriyaki saus
  • Zwarte sesamzaadjes

Benodigdheden

  • Grillpan
  • Pan

De bereidingstijd is ca. 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Kook of stoom de aardappels gaar, giet ze af en pureer ze met een puree-knijper of stamp ze fijn.

Stap 2:
Voeg warm water toe, totdat een smeuïge puree ontstaat. Maak het romig met de slagroom en boter.

Stap 3:
Breng de puree op smaak met witte peper en zeezout. Roer nu de wasabi door de puree. Proef en voeg toe naar smaak.

Stap 4:
Verhit een grillpan en grill hierin de met olie bestreken gamba´s.

 

Serveren

Stap 1:

Doe de puree in een spuitzak met een grof gekartelde spuitmond.

Stap 2:
Spuit een rozet op een klein bordje en zet de gamba, met de staart naar boven, erin.

Stap 3:

Druppel wat van de teriyaki saus erover en bestrooi met de zwarte sesamzaadjes.