Caesar salade

SaladeKookplaatMakkelijk

Ingredienten

  • 1 eidooier
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 el witte wijn azijn
  • 150 ml olie
  • Citroen sap
  • 2 ansjovisfilets
  • Zwarte peper en zout
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • Zuurdesem brood
  • Knoflook olie
  • 2 stuks Little gem
  • Caesar dressing
  • Parmezaan
  • Croutons

Benodigdheden

  • Dunschiller
  • Rasp
  • Schaal
  • Koekenpan
  • Snijplank

Bereidingswijze

Dressing

  1. Meng de dooier met de knoflook, sjalot, mosterd en witte wijn azijn. Voeg vervolgens de olie langzaam toe en wat citroen sap.
  2. Snijd de ansjovis ragfijn en meng die door de dressing.
  3. Breng op smaak en voeg nog wat limoen sap toe.

Croutons

  1. Scheur croutons van het zuurdesem brood en bak ze goud bruin in wat knoflook olie.

Serveren

  1. Haal de little gem los en leg het in een ruime kom.
  2. Meng er de helft van de dressing door heen.
  3. Voeg wat geraspte Parmezaan toe.
  4. Breng op smaak met peper uit de molen en garneer met de croutons.
Deel dit artikel: