Viscurry

Viscurry

VisStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 300 gram stevig witvisfilet (zeebaars, snapper) in reepjes
  • 250 ml dikke kokosroom
  • 2 el suiker
  • 10 stuks limoenblad
  • Currypasta (zie recept Curry)
  • Nam pla (vissaus)

Supplies

  • Dichte stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 40 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Meng de currypasta met de kokosroom, suiker en limoenbladeren in een dichte stoomovenpan.

Stap 2:
Plaats dit in de stoomoven op 100 ⁰C gedurende 15 minuten.

Stap 3:
Haal hierna de limoenbladeren uit de curry en voeg de vis toe.

Stap 4:
Zet de curry terug in de stoomoven op 80 ⁰C gedurende 10 minuten.

Stap 5:
Voeg indien nodig nog wat nam pla toe.

 

Tip: Breng de curry nog verder op smaak met limoensap en –rasp en palmsuiker. Serveer met gestoomde rijst.