Rode uiensoep
Ingredienten
- Een scheutje olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 400 gram rode ui, in ringen
- 50 ml witte wijn
- 750 ml vlees- of kippenbouillon
- 1 takje tijm, gerist
- 50 ml cognac
Benodigdheden
- Pan
- Dichte stoomovenpan
Stap 1:
Verhit de olijfolie in een pan op de kookplaat. Bak hierin de uien en de knoflook aan en laat het 15 minuten zachtjes garen.
Stap 2:
Blus af met wijn en bouillon en voeg de tijm toe. Schenk de soep in een dichte stoomovenpan.
Functie: Stomen
100 ÂșC, gedurende 30 minuten
Stap 3:
Breng de soep vlak voor het serveren op smaak met cognac en peper en zout.
Tip
Erg lekker hierbij is stokbrood uit de oven, gegratineerd met Parmezaanse kaas.