Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Rode uiensoep

Rode uiensoep

GroenteStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • Een scheutje olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 400 gram rode ui, in ringen
  • 50 ml witte wijn
  • 750 ml vlees- of kippenbouillon
  • 1 takje tijm, gerist
  • 50 ml cognac

Benodigdheden

  • Pan
  • Dichte stoomovenpan

Stap 1:
Verhit de olijfolie in een pan op de kookplaat. Bak hierin de uien en de knoflook aan en laat het 15 minuten zachtjes garen.

Stap 2:
Blus af met wijn en bouillon en voeg de tijm toe. Schenk de soep in een dichte stoomovenpan.

Functie: Stomen
100 ÂșC, gedurende 30 minuten

Stap 3:
Breng de soep vlak voor het serveren op smaak met cognac en peper en zout.

 

Tip

Erg lekker hierbij is stokbrood uit de oven, gegratineerd met Parmezaanse kaas.

Deel dit artikel: