Toast met makreel en knoflookschuim

Toast met makreel en knoflookschuim (voor ongeveer 15 overheerlijk tapas)

VisOvenMakkelijk

Ingredients

  • 1 ciabatta, in plakken gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • Zeezout
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 4 eetlepels slagroom
  • 150 gram manchego, geraspt
  • 3 eiwitten

Supplies

  • Zeef

De bereidingstijd is ca. 40 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Meng de geraspte knoflook van twee teentjes met de olijfolie.

Stap 2:
Leg de broodplakjes op een rooster en bestrijk met de knoflookolie.

Stap 3:
Bak ze in een voorverwarmde oven Hetelucht Plus 200 °C ongeveer 10 minuten.

Stap 4:
Zorg dat de filets graatvrij en zonder vel zijn.

Stap 5:
Maak de filets fijn en meng ze met de room en manchego, zodat er een smeuïge massa ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6:
Meng de rauwe eiwitten met de geraspte knoflook en laat even intrekken.

Stap 7:
Zeef na 15 minuten de knoflook uit de eiwitten en klop ze super stijf.

Stap 8:
Verdeel de makreelmassa over het broodje en zet ze even onder de grill.

Stap 9:
Doe er nu – als topping – een flinke lepel geslagen eiwit op en kleur het eiwitschuim met een brander.

Stap 10:
Versier het gerecht tot slot met iets groens.