Toast met makreel en knoflookschuim (voor ongeveer 15 overheerlijk tapas)
De bereidingstijd is ca. 40 minuten.
Bereiding
Stap 1: Meng de geraspte knoflook van twee teentjes met de olijfolie.
Stap 2: Leg de broodplakjes op een rooster en bestrijk met de knoflookolie.
Stap 3: Bak ze in een voorverwarmde oven Hetelucht Plus 200 °C ongeveer 10 minuten.
Stap 4: Zorg dat de filets graatvrij en zonder vel zijn.
Stap 5: Maak de filets fijn en meng ze met de room en manchego, zodat er een smeuïge massa ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6: Meng de rauwe eiwitten met de geraspte knoflook en laat even intrekken.
Stap 7: Zeef na 15 minuten de knoflook uit de eiwitten en klop ze super stijf.
Stap 8: Verdeel de makreelmassa over het broodje en zet ze even onder de grill.
Stap 9: Doe er nu – als topping – een flinke lepel geslagen eiwit op en kleur het eiwitschuim met een brander.
Stap 10: Versier het gerecht tot slot met iets groens.